De eerste vijftien fietsen zijn ondertussen al uitgeleend aan Genkenaren.
Volledig scherm
De eerste vijftien fietsen zijn ondertussen al uitgeleend aan Genkenaren. © Stad Genk

Genk opent eerste Limburgse fietsbib voor volwassenen: “Een eigen fiets geeft je vrijheid terug”

GenkNa een succesvolle fietsbib voor kinderen, lanceert Genk vandaag ook een uitleensysteem voor volwassenen. Iedereen die moeilijk op zijn of haar werk geraakt, kan via een doorverwijzing een fiets huren. Een jaar lang kunnen inwoners van de stad zo een elektrische fiets gebruiken voor 15 euro per maand.

 1. Nieuwbakken trainer Cedric Pipeleers wil Helson snel naar een veilige plaats loodsen: “Alle neuzen in dezelfde richting en kopjes omhoog”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Nieuwbak­ken trainer Cedric Pipeleers wil Helson snel naar een veilige plaats loodsen: “Alle neuzen in dezelfde richting en kopjes omhoog”

  Bij zijn eerste stappen als trainer van eersteprovincialer Helson sleepte Cedric Pipeleers vorig weekend bij ex-ploeg Zonhoven meteen een draw uit de brand. Het was een verdiend punt en dan ook een terecht eerste succesje. Met Alken komt dit weekend de nummer vier uit de klassering op bezoek. “Alken is een stabiele club, die niet toevallig hoog in de klassering staat. Toch zijn we niet kansloos”, klinkt Pipeleers strijdvaardig.
 2. REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”
  PREMIUM
  Hasselt

  REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

  Sinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.