Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © JVS

Genk is op zoek naar kerstbomen

GenkKerstmis is nog ver weg maar toch is Genk al op zoek naar enkele sparren om het centrum en de handelsstraten in de eindejaarsperiode op te fleuren.

 1. Pieter Walbers (LVL) over de Europese campagne: “Kans lijkt klein dat we nog in actie komen”
  Volleybal Liga A

  Pieter Walbers (LVL) over de Europese campagne: “Kans lijkt klein dat we nog in actie komen”

  De kans lijkt erg klein dat LVL Genk nog in Europees verband in actie komt. De match van woensdag tegen Oostende kon niet doorgaan omdat de ploeg in quarantaine moest. LVL moest voor donderdag 14 uur laten weten of het de match kon verplaatsen naar volgende week. “Ik had graag een antwoord gegeven, maar ik had donderdag nog maar één testresultaat binnen. Ik kon dus niks beslissen”, vertelt manager Pieter Walbers. “Einde van de campagne? Dat zou best kunnen.”
 2. Harde kaakslag of eerlijker dan ooit? Gemeenteraad stemt veelbesproken belastingreglement ondernemers
  Maasmechelen

  Harde kaakslag of eerlijker dan ooit? Gemeente­raad stemt veelbespro­ken belasting­re­gle­ment onderne­mers

  De gemeenteraad heeft dinsdagavond het nieuwe belastingreglement voor zelfstandigen goedgekeurd. Unizo is daar niet over te spreken en heeft het over een ‘zwarte dag’. Volgens de meerderheid (CD&V en Open Vld) gaat het om een meer eerlijke belasting, terwijl voorheen sommige ondernemers géén en anderen net veel belastingen betaalden. “De zwaarste schouders zullen nu de zwaarste lasten dragen", zegt Raf Terwingen (CD&V) die het nieuwe reglement humaner en socialer noemt.