(Archiefbeeld) - De gemeenteraad kwam vorige maand nog fysiek samen in de Limburghal.
Volledig scherm
(Archiefbeeld) - De gemeenteraad kwam vorige maand nog fysiek samen in de Limburghal. © RV

Gemeenteraad gaat opnieuw digitaal door

GenkVanavond om 20 uur komen de OCMW- en gemeenteraad opnieuw samen. Niet fysiek, maar wel virtueel.

 1. Genk-Zuid meet hoge concentraties van zware metalen in omgevingslucht
  Genk/Zutendaal

  Genk-Zuid meet hoge concentra­ties van zware metalen in omgevings­lucht

  Genk-Zuid kampt tegenover de rest van Vlaanderen nog steeds met hoge concentraties aan zware metalen in de omgevingslucht. Dat blijkt uit rapporten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG). “De longen zijn het meest gevoelig voor blootstelling aan die zware metalen. Een levenslange blootstelling aan de gemeten concentraties houdt een extra risico op longkanker in”, klinkt het.
 2. Toerisme Vlaanderen vormt voormalig café ‘De Slagmolen’ om tot onthaalpunt: “Het ademt de Limburgse gastvrijheid uit”
  Genk

  Toerisme Vlaanderen vormt voormalig café ‘De Slagmolen’ om tot onthaal­punt: “Het ademt de Limburgse gastvrij­heid uit”

  Het voormalige café ‘De Slagmolen’ in Genk, dat in 2010 na 54 jaar de deuren sloot, belandt in Vlaamse handen. Zo koopt Toerisme Vlaanderen het historisch gebouw met watermolen uit 1523 op om er in de toekomst een onthaal- en ontmoetingsfunctie uit te bouwen als toegangspoort voor het natuurgebied ‘De Maten’. ‘De Slagmolen’ is niet alleen het oudste gebouw van de stad, maar daarnaast is er ook de bekendste en nog steeds werkende molen van Genk.
 3. Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpartij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpar­tij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”

  De 37-jarige Truienaar Bert Loenders werd deze week door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken in een zaak rond een mogelijke steekpartij aan de Naamsesteenweg. Voor de dertiger is een moeilijke periode in zijn leven daarmee definitief afgesloten. “Ik ben gestopt met drinken, heb me op het fietsen gestort en ben zo een beter mens geworden”, laat Bert duidelijk verstaan.
 1. Loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”
  Genk/Diepenbeek

  Loketmede­wer­ker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”

  Afgelopen weekend vroeg Bpost aan vijf procent van haar klanten om hun pakje zelf op te halen in een afhaalpunt. Hoewel het postkantoor in tijden van lockdown meer dan een half miljoen pakjes per dag levert, is het een vraag die voor vele klanten in het verkeerde keelgat schiet. Bpost belooft dan ook de pakjes in afhaalpunten na vijf dagen toch aan huis te leveren, maar ondertussen kan loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) uit Diepenbeek niet meer om de harde reacties heen. “Elke dag doen we alles wat we kunnen, maar eigenlijk hebben we allang onze capaciteit bereikt.”
 1. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

 2. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot