Bij deze nieuwe installatie van de C-Mine Expeditie voelen de bezoekers de gevolgen van een gaswolk.
Volledig scherm
Bij deze nieuwe installatie van de C-Mine Expeditie voelen de bezoekers de gevolgen van een gaswolk. © Mine Dalemans

Gasvorming en tocht: beleving van mijnverleden in
C-Mine Expeditie nog realistischer

Een gaswolk, de tocht in een mijngang, het verhaal van een kompel die zijn geliefde moet achterlaten en een avonturier die je op sleeptouw neemt. De bezoeker van de C-Mine Expeditie kan vanaf vrijdag nog beter het harde labeur van de mijnwerkers aan den lijve ondervinden. In de oude gangen van de vroegere mijn in Winterslag kan je in vier nieuwe verhalen stappen. 

1 reactie

 • Mauro Fani

  2 jaar geleden
  Weeral super gedaan,wens jullie alle succes.Doe zo verder.
 1. ‘Oefenprik’ minister Somers in Bilzens vaccinatiecentrum veroorzaakt verwarring op sociale media: “Waarom geen naald gebruiken?”
  Bilzen

  ‘Oefenprik’ minister Somers in Bilzens vaccinatie­cen­trum veroor­zaakt verwarring op sociale media: “Waarom geen naald gebruiken?”

  Het is ondertussen al twee maanden geleden dat Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) een ‘testprik’ kreeg tijdens de dry-run in het Bilzens vaccinatiecentrum, en toch doet het nieuws nog steeds de ronde op socialemediakanalen. “De Belgische minister faket de inenting met het coronavaccin”, klinkt het onder meer. Nochtans liet Somers eerder al weten op Twitter dat het om een oefening ging en geen échte toediening van het coronavaccin.
 1. Coffee Cafe pakt uit met wekelijkse ‘boefbox’ vol cupcakes en taart: “Klanten moeten ook thuis van gezellig gevoel kunnen genieten”
  PREMIUM
  Hasselt

  Coffee Cafe pakt uit met wekelijkse ‘boefbox’ vol cupcakes en taart: “Klanten moeten ook thuis van gezellig gevoel kunnen genieten”

  Zelfs bizarre tijden houden het Hasseltse Coffee Cafe niet tegen om het weekend feestelijk in te gaan. Zo pakt uitbaatster Katja Agten (36) sinds deze week uit met de gloednieuwe ‘boefbox’, gevuld met zelfgebakken taart en cupcakes in zevenvoud. “Want naast de gewoonlijke bestelling van de klanten kunnen zij zo ook eens van ons ander gebak proeven", lacht Katja.
 2. Serviceclub organiseert takeaway voor goede doelen: “Proeven van drie sterrenrestaurants in één menu”
  Bilzen/Tongeren

  Service­club organi­seert takeaway voor goede doelen: “Proeven van drie sterrenres­tau­rants in één menu”

  De coronacrisis gooit roet in het eten van Mossel One, een jaarlijks event op de Grote Markt van Tongeren waar traditiegewijs de eerste Zeeuwse mosselen van het land worden geserveerd. Serviceclub Fifty-One Haspengouw heeft in de plaats daarvan drie sterrenchefs kunnen overtuigen om een menu klaar te maken onder de noemer ‘Mixing the stars’. De opbrengst van de alternatieve actie gaat naar de Tongerse jeugdverenigingen en het Bilzense Klavertje 3, een school voor buitengewoon onderwijs.
 1. Bodycambeelden tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt
  Play

  Bodycam­beel­den tonen hoe agent zich 'vergist' van wapen en Daunte Wright fataal schot bezorgt

 2. Olifant wandelt op dooie gemak huis binnen
  Play

  Olifant wandelt op dooie gemak huis binnen