Fietser (46) overleden na botsing tussen twee speedpedelecs op Genkse rotonde

GenkTwee speedpedelecs zijn donderdagochtend rond 6.30 uur tegen elkaar gebotst aan een rotonde op de Henry Fordlaan in Genk. Daarbij kwam een van de fietsers (46) om het leven. Dat is bevestigd aan onze redactie.

 1. Hasselt krijgt 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in april, maar laat elektrische steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt krijgt 200 gloednieu­we elektri­sche deelfiet­sen in april, maar laat elektri­sche steps voorlopig achterwege: “Geen meerwaarde én gevaarlijk”

  Vanaf april start Hasselt met de uitrol van 200 gloednieuwe elektrische deelfietsen in het straatbeeld. De stad gaat daarvoor een samenwerking aan met het bedrijf Hoppy, maar wacht opvallend genoeg nog even met de elektrische steps. “Ze bieden geen meerwaarde, zijn gevaarlijk en de wetgeving rond veilig gebruik kan beter", vindt bevoegde schepen Marc Schepers (RoodGroen+).
 2. Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-winnaar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-win­naar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”

  Iedereen voelde het aankomen, maar toch was het gisterenavond in de meeste woonkamers spannend nagelbijten. Wie zou er naar huis gaan met de Gouden Schoen 2022? Maar het hardst werd er geduimd in Twenty Two Coffee in Sint-Truiden, de horecazaak van Wouter en Simon Mignolet. De twee broers trokken samen naar de uitreiking in Antwerpen terwijl de familie het gala op het Truiense Heilig-Hartplein volgde. Wij gingen er vanmiddag een kijkje nemen.
 1. Ambulancier (57) geeft voorligger vuistslagen in het gezicht: “Ik had een patiënt in de wagen en vond dat geen manier van doen”
  PREMIUM
  Genk/Maasmechelen

  Ambulan­cier (57) geeft voorligger vuistsla­gen in het gezicht: “Ik had een patiënt in de wagen en vond dat geen manier van doen”

  Een 57-jarige ambulancier uit Maasmechelen is veroordeeld tot een celstraf van 3 maanden met uitstel omdat hij op 28 juli 2020 een bestuurder van een voorliggend voertuig vuistslagen in het gezicht gaf nadat de man te bruusk had geremd. “Ik ben alleen verbaal agressief geweest en heb hem bij zijn kraag genomen”, getuigde de vijftiger. Maar ook de strafrechter oordeelde dat er meer aan de hand was.