Bernard De Groote, CEO van Mobit (links) en schepen van mobiliteit Michaël Dhoore (rechts) bij de deelfietsen.
Volledig scherm
Bernard De Groote, CEO van Mobit (links) en schepen van mobiliteit Michaël Dhoore (rechts) bij de deelfietsen. © Foto Mine Dalemans

Fietsdelen met 200 groene fietsen op 20 locaties

GENKSinds gisteren kan je op 20 locaties verspreid over héél de stad fietsdelen, een initiatief van Mobit dat mee ondersteund wordt door het stadsbestuur. "Er staan 208 fietsen ter beschikking in de stad", reageerde schepen van mobiliteit Michaël Dhoore.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Trainer Dave Mattheus (RSCA Women) na 1-0-zege in topper tegen OHL A: “Aan de leiding én mentaal goede zaak gedaan”
  vrouwenvoetbal super league

  Trainer Dave Mattheus (RSCA Women) na 1-0-zege in topper tegen OHL A: “Aan de leiding én mentaal goede zaak gedaan”

  De titelstrijd in de Super League van het vrouwenvoetbal belooft de spannendste in vele jaren te worden. Daar zorgde Anderlecht voor door de topper tegen titelconcurrent OHL te winnen. Held voor de landskampioen was Marie Minnaert, die precies op het halfuur voor het enige en beslissende doelpunt zorgde op een magistrale voorzet van Sarah Wijnants.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Bilzen luidt bloeiend voorjaar in met bloesemfestival en dauwconcert van Jef Neve

  Bilzen luidt bloeiend voorjaar in met bloesemfes­ti­val en dauwcon­cert van Jef Neve

  Het bloesemseizoen staat voor de deur en dat zullen de inwoners en de bezoekers van Bilzen geweten hebben. In en rond Alden Biesen, in de grootste hoogstamboomgaard van de Lage Landen, ontdek je de komende weken al wandelend, fietsend, met de step of cruisend met de groene elektrische wagentjes het adembenemende bloesemdecor. Voor de gelegenheid werd een smaakvolle bloesemthee gecreëerd, er staat opnieuw een bloesemfestival op het programma en Jef Neve zorgt voor een openluchtconcert bij zonsopgang.
  Bilzen
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.