BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Extra bedrijfsbelasting en stijging personenbelasting in Genk

Een extra bedrijfsbelasting moet Stad Genk 4,3 miljoen euro per jaar opleveren. In het kader van het nieuwe meerjarenplan zoekt het stadsbestuur een financiële balans door enerzijds een forse besparing van 7,5 miljoen door te voeren en anderzijds door voor 7 miljoen euro aan extra inkomsten te zoeken. Naast een bedrijfsheffing moet een half procent extra personenbelasting goed zijn voor 1 miljoen euro per jaar extra.

0 reacties

  1. Ooit begonnen als kruidenierszaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”
    PREMIUM
    Lommel

    Ooit begonnen als kruide­niers­zaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”

    Geen café in Noord-Limburg dat zo iconisch is als Café De Kroon in Lommel. Dit jaar bestaat het stukje erfgoed 120 jaar en dat wordt tijdens het Hemelvaartweekend uitgebreid gevierd. Wat ooit begon als een kruidenierszaak, groeide uit tot een thuis voor alle lagen van de maatschappij. “We maken er een erezaak van om zo weinig mogelijk aan het concept te veranderen”, vertelt uitbater Bart Sevens. Samen het Sevens duikt onze reporter onder in de wondere geschiedenis van het bruine café.