BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Extra bedrijfsbelasting en stijging personenbelasting in Genk

Een extra bedrijfsbelasting moet Stad Genk 4,3 miljoen euro per jaar opleveren. In het kader van het nieuwe meerjarenplan zoekt het stadsbestuur een financiële balans door enerzijds een forse besparing van 7,5 miljoen door te voeren en anderzijds door voor 7 miljoen euro aan extra inkomsten te zoeken. Naast een bedrijfsheffing moet een half procent extra personenbelasting goed zijn voor 1 miljoen euro per jaar extra.

0 reacties

 1. Geen Limburgers in Vlaamse selectie van Dirk Onghena in GP Vermarc: “Niks achter zoeken”
  Wielrennen

  Geen Limburgers in Vlaamse selectie van Dirk Onghena in GP Vermarc: “Niks achter zoeken”

  Naast de WorldTour-teams Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal staan er zaterdag ProTeams, continentale formaties en clubteams aan de start van de GP Vermarc. En een selectie van zeven renners die in de trui van Cycling Vlaanderen rijden. Bij de zeven is er geen enkele Limburger. Opvallend? “Toch niet en je moet er niks achter zoeken. Ik had wel Limburgers in mijn hoofd, maar ofwel starten die met hun eigen team, ofwel staat hun team aan de start en zijn ze niet geselecteerd”, vertelt Vlaams coach Dirk Onghena.
 2. Genkse singer-songwriter (24) lanceert nieuw nummer mét videoclip over ‘corona-pauze’ in muziekindustrie: “Live optreden? Dat is hét hoogtepunt voor een artiest”
  PREMIUM
  Genk

  Genkse sin­ger-songwriter (24) lanceert nieuw nummer mét videoclip over ‘corona-pau­ze’ in muziekindu­strie: “Live optreden? Dat is hét hoogtepunt voor een artiest”

  ‘Geef Mij Één Kans’: dat is de naam van de nieuwe single die Wietse Ghoos (24) vandaag de wereld ingooit. Oorspronkelijk een nummer over de liefde, dat de Genkse singer-songwriter in zijn videoclip heeft gekoppeld aan een actuele kwestie. “Door de coronacrisis ligt de muzieksector al heel lang stil. Met de video wil ik graag aankaarten hoe hard wij als artiesten wel niet uitkijken naar het moment dat we terug het podium mogen betreden.”
 1. Twaalfjarige Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"
  Play

  Twaalfjari­ge Allie uit VS krijgt haar eerste vaccin: "Ik kan niet wachten"

 2. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser