De koeltorens van de Kerncentrales van Langerlo
Volledig scherm
De koeltorens van de Kerncentrales van Langerlo © Borgerhoff

Energiecentrales Langerlo en hal B van Ford worden binnenkort (eindelijk) gesloopt

De legendarische B-hal van de Ford-fabriek en de voormalige elektriciteitscentrale van Langerlo in Genk worden eindelijk bewerkt met de sloophamer. Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir trekt bijna 4,5 miljoen euro uit om drie leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimten in Limburg klaar te maken voor nieuwe ontwikkelingen.

1 reactie

 • Joseph Lemmens

  2 jaar geleden
  Mevrouw Demir, Je gebruikt zo maar eventjes 5.700.000 euro(?) belastinggeld voor ontwikkeling,reconversie en sloop van oude industriële zones. Vlaanderen krijgt zijn begroting en schuldenbergen nauwelijks onder controle als jullie alsmaar het zuurverdiende belastinggeld van onze burgers zo maar lichtzinnig blijven uitdelen aan het groot kapitaal. Mevrouw Demir zouden de huidige eigenaars niet verantwoordelijk gesteld moeten worden voor de opkuis van hun eigen site en niet de belastingbetaler?
 1. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: in deze 7 winkels in Limburg winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Limburg

  Van LEF in Tessender­lo tot Prana Bio Bulk in Heus­den-Zol­der: in deze 7 winkels in Limburg winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 7 leuke zaken in Limburg voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van LEF in Tessenderlo tot Prana Bio Bulk in Heusden-Zolder: Met deze Limburgse winkels hou jij de maand mei plasticvrij.
 1. “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islamschool te verhinderen vernietigt
  PREMIUM
  Genk

  “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islam­school te verhinde­ren vernietigt

  De Raad Van State vernietigt de beslissing van de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), om de erkenning van een islamitisch geïnspireerde school in Genk te weigeren. Minister Weyts zegt alles eraan te blijven doen om de oprichting van de school te verhinderen. De Genkse minister Zuhal Demir reageert verbolgen. “Een Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen.”
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.