In het centrum van Genk werd op de Dieplaan het eerste regenboogzebrapad van Limburg aangelegd.
Volledig scherm
In het centrum van Genk werd op de Dieplaan het eerste regenboogzebrapad van Limburg aangelegd. © TONY VAN GALEN

Eerste regenboogzebrapad in Limburg

GENKWie op de Dieplaan ter hoogte van het stadhuis en de ondergrondse parking de straat oversteekt, doet dat voortaan op een zebrapad dat in de zes kleuren van de regenboog is aangebracht. Het is het eerste regenboogzebrapad in Limburg. "Op de koudste dag van de winter laten we zien dat we een warme stad zijn", stelde burgemeester Wim Dries, die het speciale zebrapad opende in het bijzijn van een sterke delegatie van OGWA. Wat staat voor "Ook Genks Wel Anders", een groep die ijvert voor een samenleving die openstaat voor holebi's en transgenders.

 1. Bezetting van 83,8% bij Limburgse logies tijdens Hemelvaartweekend: “Het licht schijnt aan het einde van de tunnel”
  Limburg

  Bezetting van 83,8% bij Limburgse logies tijdens Hemelvaart­week­end: “Het licht schijnt aan het einde van de tunnel”

  Met een bezetting van 83,8 procent kijken de Limburgse logies tevreden terug op het Hemelvaartweekend. Ook voor de komende weekends lopen de reservaties vlot binnen, zo blijkt uit een bevraging van Visit Limburg. “De heropening van de horeca speelt ongetwijfeld een rol, al merken we al een tijdje dat de populariteit van Limburg als vakantiebestemming in de lift zit”, verklaart gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg Igor Philtjens.
 2. Genkse singer-songwriter (24) lanceert nieuw nummer mét videoclip over ‘corona-pauze’ in muziekindustrie: “Live optreden? Dat is hét hoogtepunt voor een artiest”
  PREMIUM
  Genk

  Genkse sin­ger-songwriter (24) lanceert nieuw nummer mét videoclip over ‘corona-pau­ze’ in muziekindu­strie: “Live optreden? Dat is hét hoogtepunt voor een artiest”

  ‘Geef Mij Één Kans’: dat is de naam van de nieuwe single die Wietse Ghoos (24) vandaag de wereld ingooit. Oorspronkelijk een nummer over de liefde, dat de Genkse singer-songwriter in zijn videoclip heeft gekoppeld aan een actuele kwestie. “Door de coronacrisis ligt de muzieksector al heel lang stil. Met de video wil ik graag aankaarten hoe hard wij als artiesten wel niet uitkijken naar het moment dat we terug het podium mogen betreden.”
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar