Dokter Willy Van de Casseye en zijn echtgenote en rechterhand Mimi waren overdonderd door het uitzwaaicomité van collega's en (ex-)patiënten.
Volledig scherm
Dokter Willy Van de Casseye en zijn echtgenote en rechterhand Mimi waren overdonderd door het uitzwaaicomité van collega's en (ex-)patiënten. © Foto Karolien Coenen

"Een topdokter, uniek in zijn soort!"

GENKEen minutenlange staande ovatie. Dat kreeg kinderarts Willy Van de Casseye (70) gisteren op zijn laatste werkdag. Veertig jaar lang was hij verbonden aan Ziekenhuis Oost-Limburg en dus zetten tientallen collega's, verpleegkundigen én (ex)-patiënten hem in de bloemetjes. "Hij was een topdokter. Een dokter zoals ze er vandaag nog maar weinig maken", klonk het eensgezind.

 1. Hogeschool UCLL blikt terug op technologie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverlening”
  Diepenbeek/Hasselt/Genk

  Hogeschool UCLL blikt terug op technolo­gie zorgsector in project ‘THE!’: “Innovaties met enorme meerwaarde voor de zorgverle­ning”

  Tijdens het project ‘Technology in Healthcare Education’ (THE!) hebben UCLL-studenten Technologie, Verpleegkunde en Othopedagogie zich met hun docenten en onderzoekers van UCLL Research & Expertise vier jaar ingezet om mensen in de zorgsector technologische verrassingen te bezorgen. Zo viel de digitale harp - om samen met dementerende mensen herinneringen op te halen - zelfs in de prijzen. “Het zijn dan ook die technologische innovaties die een flinke meerwaarde in onze zorgverlening kunnen betekenen.”
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is