Nee, geen Pukkelpop dit weekend, al zal er gefeest worden op de wei in Kiewit.
Volledig scherm
PREMIUM
Nee, geen Pukkelpop dit weekend, al zal er gefeest worden op de wei in Kiewit. © Jokko

Een gloednieuw festival meepikken of vallende sterren spotten: onze vijf tips voor het weekend in Limburg

LimburgNog geen plannen dit weekend en zin om daar verandering in te brengen? Onze redactie je op weg met vijf leuke weekendtips in Limburg voor zaterdag 13, zondag 14 én maandag 15 augustus. Op het programma staan een gloednieuw festival, vallende sterren spotten en lokale kunstenaars ontdekken: alles om er een geslaagd verlengd weekend van te maken!

  1. Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevestiging van onze ambacht en vakmanschap”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasselt viert 135-jarig bestaan van stokerij Fryns met boek, driedelige expo en geurkunst: “Prachtige bevesti­ging van onze ambacht en vakman­schap”

    De Hasseltse stokerij ‘Fryns Distillery’ bestaat 135 jaar en dat laten de stedelijke musea niet aan zich voorbij gaan. Zo loopt er vanaf zaterdag een driedelige expo over de vijf generaties Fryns in Bibliotheek Hasselt Limburg, Het Stadsmus en het Jenevermuseum. Ook verschijnt er een boek over de jeneverstokers én voorziet kunstenaar Peter de Cupere geurkunst ter ere van de familie, gemaakt van niet minder dan...120 kilogram jeneverbes.