Antonio ‘Toni’ Danti (60) werd vermoord teruggevonden in het linkse appartement op de tweede verdieping.
Volledig scherm
Antonio ‘Toni’ Danti (60) werd vermoord teruggevonden in het linkse appartement op de tweede verdieping. © Jimmy De Schrijver (JDSL)

Drugsdealer afgemaakt met 52 messteken: Roberto S. (38) staat voor hof van assisen voor doodslag

Op 28 maart 2012 werd Antonio ‘Toni’ Danti, een 60-jarige Italiaanse Genkenaar die bekend stond als drugsdealer, met 52 messteken doodgestoken in zijn appartement aan de Vennestraat in Genk. Zijn 12-jarige dochter vond hem helemaal bebloed op het bed in zijn slaapkamer. Op basis van getuigenverklaringen en vaststellingen van deskundigen kwam Roberto S. (38) in beeld als verdachte. Zelf ontkent de dertiger de doodslag. Volgens hem had de Calabrese maffia het op ‘Toni’ gemunt na een ripdeal. Vanaf 7 juni moet Roberto S. zich voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Lotte Van Den Steen effende het zegepad voor KRC Genk Ladies: “We toonden ons bijzonder efficiënt en blijven zo uitzicht houden op plaats vijf”

  Lotte Van Den Steen effende het zegepad voor KRC Genk Ladies: “We toonden ons bijzonder efficiënt en blijven zo uitzicht houden op plaats vijf”

  Na nederlagen tegen Anderlecht en Woluwe pikt KRC Genk Ladies de draad weer op met een fraaie 1-3-overwinning tegen Zulte-Waregem. Met deze driepunter blijven de Genkies in koers voor de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan play-off 1. Uitblinkersrollen waren weggelegd voor Lotte Van Den Steen die de openingstreffer voor haar rekening nam en Sien Vandersanden tekende voor een assist en een schitterende vrijschopgoal.
 3. “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speurder Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’
  PREMIUM
  Tongeren

  “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speur­der Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’

  “Op de begrafenis van Koning Boudewijn mocht ik Koningin Fabiola bewaken. Tranen in mijn ogen had ik toen.” Jos Baillien weet te verrassen, wanneer we hem naar het moment in zijn carrière vragen dat hij nooit zal vergeten. De oud-speurder van de ‘Belgische FBI’ heeft anders verhalen genoeg, van sluipschutters en dodelijke gijzelingen tot riotguns in een achtervolging van de bekende gangster ‘Petit Robert’, die eerder deze maand op 65-jarige leeftijd overleed: “Zoals hem worden ze niet meer gemaakt.” Lees meer verhalen van oud-speurders in onze reeks Recherche op rust.
 1. Aantal coronapatiënten in ZOL blijft stabiel: “Maar personen op Intensieve Zorgen zijn er erg aan toe”
  Genk

  Aantal coronapa­tiën­ten in ZOL blijft stabiel: “Maar personen op Intensieve Zorgen zijn er erg aan toe”

  Het Ziekenhuis Oost-Limburg vangt momenteel 97 coronapatiënten op. “Dat aantal blijft redelijk stabiel”, zegt Jurgen Ritzen, woordvoerder van het ZOL. “We hebben de afgelopen week geen forse daling of stijging gezien.” Wel zijn er momenteel 24 van de 35 bedden op de Intensieve Zorgen bezet. “En we merken dat de COVID-patiënten op die afdeling er toch wel zwaar aan toe zijn. Het vereist een bijzondere verzorging en heeft dus ook gevolgen voor onze bestaffing”, klinkt het.
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?