De vrouw getuigde voor de strafrechtbank in Tongeren dat ze niet meer wist wat er die dag precies gebeurde.
Volledig scherm
De vrouw getuigde voor de strafrechtbank in Tongeren dat ze niet meer wist wat er die dag precies gebeurde. © Mine Dalemans

Dronken vrouw riskeert twee jaar cel omdat ze partner zwaar verwondt met mes: “Waarschijnlijk hebben we elkaar aangevallen”

GenkEen 34-jarige vrouw uit Genk haalde op 6 januari 2018 met een vleesmes uit naar haar partner tijdens een ruzie in hun woning in Bilzen. De man liep zware verwondingen op aan de onderarm en moet daarvoor nu nog een nieuwe operatie ondergaan. “Ik weet er zelf niet veel meer van”, getuigde Genkse voor de strafrechter. “We zijn beiden in het ziekenhuis beland.” De vrouw riskeert twee jaar cel.

 1. Rapper Aria eert betekenisvolle vrouwen in nieuw nummer: “Na het verlies van mijn mama wilde ik een positieve boodschap naar buiten brengen”
  PREMIUM
  Oudsbergen

  Rapper Aria eert betekenis­vol­le vrouwen in nieuw nummer: “Na het verlies van mijn mama wilde ik een positieve boodschap naar buiten brengen”

  ‘Ode aan de vrouw’: zo heet het nieuwe nummer van Gianni De Simone (29), beter bekend als Aria en lid van het Limburgs hiphopcollectief Goeie Jongens. In de track eert hij tal van vrouwen die een belangrijke rol in zijn leven hebben gespeeld, onder wie zijn mama die een jaar geleden overleed aan borstkanker. “Ik ben zo trots op mezelf dat ik tijdens het verwerkingsproces een positief nummer heb kunnen creëren”, vertelt de Oudsbergse rapper.
 2. Limburgse Joyce (23) schrijft emotioneel nummer over impact coronacrisis op mentale gezondheid: “Grote stap om gevoelens te tonen”
  PREMIUM
  Maaseik

  Limburgse Joyce (23) schrijft emotioneel nummer over impact coronacri­sis op mentale gezondheid: “Grote stap om gevoelens te tonen”

  ‘Aan het einde van de tunnel is het licht nog uit’. Een zin die in tijden van corona erg herkenbaar is. Het perspectief blijft voor velen uit, en dat hakt er mentaal hard in. Zo ook voor Joyce Vanderhoydonck (23). De Maaseikse singer-songwriter pende haar gevoelens neer in een emotioneel lied genaamd ‘Met Jou’. “Eerlijk, het gaat momenteel niet goed met me op mentaal vlak. Door hiermee naar buiten te komen, hoop ik anderen een hart onder de riem te steken”, klinkt het.
 1. Van zingen en dansen tot acteren: Hasseltse jongeren kunnen komende zomer musicalkamp beleven
  Hasselt

  Van zingen en dansen tot acteren: Hasseltse jongeren kunnen komende zomer musical­kamp beleven

  Komende zomer kunnen Hasseltse jongeren tussen 6 en 12 jaar op de school Level X van een avontuurlijk musicalkamp genieten. Daar krijgen ze dankzij The Musical Academy en Yes Events een week lang een musicalworkshop van professionele docenten in de ochtend, om zich in de namiddag uit te leven in speelse activiteiten. “Ervaring is niet nodig, wél een stevige portie goesting in zingen, dansen en acteren”, aldus docente bij The Musical Academy en actrice Ilse La Monaca.
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft