De Tongerse rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
De Tongerse rechtbank. © Mine Dalemans

Dronken man valt klant (26) in café aan met glas: 12 maanden cel gevorderd

GenkEen 26-jarige vrouw sprak op 5 augustus 2018 een dronken man aan, die op het terras van een hotel met café in Genk kwam plassen. De man haalde agressief uit en gooide een longdrinkglas in haar gezicht. “Ze liep daardoor diepe snijwonden op in de vorm van een winkelhaak.” De man riskeert een celstraf van 12 maanden.

 1. Vzw zet gezinscoaches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedigen om goede voorbeeld te geven”
  Genk/Heusden-Zolder/Tongeren

  Vzw zet gezinscoa­ches in om armoede te bestrijden: “Ouders aanmoedi­gen om goede voorbeeld te geven”

  Kind en Taal, een Limburgse vzw die zich inzet voor taalontwikkeling en opvoedingsondersteuning bij kansarme gezinnen, breidt uit met gezinscoaches. Die moeten ouders aanmoedigen om te participeren in de samenleving, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een job. Genk, Heusden-Zolder en Tongeren springen alvast op de kar. Mogelijk stappen er binnenkort nog meer Limburgse gemeenten in het project.
 2. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 1. Politie betrapt bestuurder (20) op gebruik van lachgas
  Bilzen

  Politie betrapt bestuurder (20) op gebruik van lachgas

  De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst kwam zaterdagnamiddag uit op een voertuig aan het einde van de doodlopende Kruisbosstraat. “De jongeman, een 20-jarige Bilzenaar, kwam erg verward over”, klinkt het bij de politiezone. “Hij hing tegen de bestuurdersdeur aan en gaf een zwaar vermoeide indruk.” Uiteindelijk gaf de persoon in kwestie te kennen lachgas te hebben gebruikt. “De bus stond nog naast hem. Die hebben we in beslag genomen.” Verder bleek de Bilzenaar te beschikken over een gebruikershoeveelheid aan softdrugs. De patrouille stelde bijgevolg de nodige processen-verbaal op.