De rechtbank in Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Tongeren. © Mine Dalemans

Dronken man gooit glas stuk in gezicht van vrouw (29): 12 maanden cel

GenkEen 29-jarige café-gangster sprak op 5 augustus 2018 een dronken man (35) aan, die op het terras van een Genks café tegen de muur urineerde. De dertiger, die nu opkijkt tegen een stevige celstraf van twaalf maanden, nam zijn longdrinkglas en gooide dat stuk in haar gezicht. “Ze had diepe snijwonden in de vorm van een winkelhaak.” 

  1. Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigingen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteindelijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”
    PREMIUM
    Hasselt/Sint-Truiden

    Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigin­gen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteinde­lijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”

    Pukkelpop heeft tijdelijk de opbouw én de ticketverkoop van het festival stilgelegd, in afwachting van meer duidelijkheid rond de teststrategie. Het woord afgelasting wordt niet in de mond genomen, maar het zou wel een domper zijn voor de lokale verenigingen moest dat werkelijkheid worden. Al lijken zij begrip op te kunnen brengen voor dat scenario. “Tien jaar geleden hebben al de storm meegemaakt op Pukkelpop, waarbij er mensenlevens zijn gevallen. Zulke dingen wil je gewoon niet meemaken. Gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop”, klinkt het.