Een beeld van een rondslingerend mondmasker in het Genkse Molenvijverpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van een rondslingerend mondmasker in het Genkse Molenvijverpark. © Karolien Coenen

Dit jaar al 190 GAS-boetes voor sluikstorten en zwerfvuil in Genk: “In centrumsteden is het vaak dweilen met de kraan open”

GenkOp het grondgebied van Genk zijn dit jaar al 190 GAS-boetes uitgedeeld voor sluikstorten en zwerfvuil. Dat maakte burgemeester Wim Dries (CD&V) dinsdagavond bekend tijdens de digitale gemeenteraad. Om het probleem een hak te zetten, zet de stad in op een sterke handhaving. “Maar ook sensibiliseren blijft enorm belangrijk.”

 1. Els (42) verwent Hasselaar met zuiderse vakantiesfeer bij ‘NEKE Something Els’: “Proef ik iets lekkers op reis, dan breng ik het mét twist tot hier”
  Hasselt

  Els (42) verwent Hasselaar met zuiderse vakantie­sfeer bij ‘NEKE Something Els’: “Proef ik iets lekkers op reis, dan breng ik het mét twist tot hier”

  Wie van een zorgeloos vakantiegevoel in eigen land wil genieten, kan vanaf nu terecht bij de gloednieuwe horecazaak ‘NEKE Something Els’ in de Hasseltse Dorpsstraat. Als kersverse uitbaatster pakt Els Vanelderen (42) daar uit met verrassende ‘sharing food’-gerechten, wijn en bubbels, allemaal te midden van een stijlvol interieur.
 2. ‘Golden girl’ Nina Derwael feestelijk gehuldigd door thuisstad Sint-Truiden: “Als klein meisje nooit durven dromen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  ‘Golden girl’ Nina Derwael feestelijk gehuldigd door thuisstad Sint-Trui­den: “Als klein meisje nooit durven dromen”

  Na een hartverwarmend ontvangst in Zaventem is Nina Derwael woensdagavond ook door de thuisstad Sint-Truiden feestelijk gehuldigd. De kersverse olympisch kampioene werd verrast door heel wat toepasselijke zonnebloemboeketjes, een gouden schilderij van Truiens kunstenaar Tom Herck én een krachtig optreden van zangeres Camille. “Zalig om zo thuis te komen", aldus Derwael.