Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Thinkstock

Dertiger slaat zwangere vriendin in de buik: werkstraf van 90 uur

Een 32-jarige man uit Genk is veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur omdat hij zijn vriendin, die 15 weken zwanger was, in februari 2017 hard in de buik sloeg. “De problemen zijn begonnen na mijn overspel”, gaf de vader toe. “Nu de kleine er is ben ik er blij om, maar toen kon ik dat niet.”

 1. PVDA verrast personeel Prinsenpark met lekkers

  PVDA verrast personeel Prinsen­park met lekkers

  PVDA Genk wil al het zorgpersoneel in ons land, dat momenteel aan de frontlinie staat, een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. “In veel woonzorgcentra zit het virus terug binnen, en ook Prinsenpark is al geconfronteerd geweest met besmettingen”, zegt Michelle Heijens, voorzitter van PVDA Genk. Als teken van steun zakte de lokale tak van de partij daarom af naar het woonzorgcentrum, gelegen aan de D’Ierdstraat in Genk. “We hebben lekkers naar het rusthuis gebracht, want ook daar werkt het personeel kei hard in heel moeilijke omstandigheden.”
 2. Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”
  Hechtel / Genk

  Hechtelse Yoke (58) en Genkse Rudi (41) maken samen kinderboek: “We willen tonen dat corona jouw dromen niet in de weg staan”

  De Hechtselse Yoke Goris en Genkenaar Rudi Bagusat hebben samen een kinderboek geschreven. ‘Anneke’ vertelt het verhaal over elfjes en een magische eenhoorn. Door het coronavirus stond het duo urenlang via WhatApp en Skype in contact, maar het resultaat mag toch worden gezien. “Wij willen aan kinderen tonen dat je gerust mag blijven dromen, ook en vooral in deze vreemde tijd”, vertelt Yoke.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den