De dertiger verloor zijn zelfbeheersing voor de strafrechter tijdens de behandeling van zijn zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
De dertiger verloor zijn zelfbeheersing voor de strafrechter tijdens de behandeling van zijn zaak. © Mine Dalemans

Dertiger die ‘zwaarste straf’ aan rechtbank vraagt veroordeeld tot 44 maanden cel voor agressie en belaging: “Extreme vorm van psychische terreur”

GenkEen 33-jarige Genkenaar, die tijdens de behandeling van zijn strafzaak kwaad werd en naar de strafrechter riep dat ‘hij hem maar de zwaarste straf moest opleggen’ voor de slagen en de belaging van zijn (ex)partner en zoon, is veroordeeld tot een celstraf van 44 maanden. “Hij controleerde het slachtoffer dag en nacht.”

 1. Limburgse pianist mag filmmuziek schrijven na miljoenenbereik op Spotify: “Plots kreeg ik berichtje van regisseur...”
  PREMIUM
  Maaseik/Hasselt

  Limburgse pianist mag filmmuziek schrijven na miljoenen­be­reik op Spotify: “Plots kreeg ik berichtje van regisseur...”

  Pianist Wouter Dewit viel in 2019 achterover toen zijn lied La Durée in de Spotify-playlist ‘Peaceful piano’ belandde en in een mum van tijd wereldwijd massaal beluisterd werd. ‘Ik verdien er vrijwel niets aan', zei hij daar toen over. 18 miljoen streams en vier jaar later kwam er dankzij dat bereik tóch iets onverwacht op zijn pad. “Dat zo'n beroemde acteur op mijn muziek zal spelen, voelt ongelooflijk”, zegt Dewit.
 2. Wouter Corstjens en Patro Eisden tonen veerkracht en winnen in Knokke: “Een wedstrijd duurt negentig minuten”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Wouter Corstjens en Patro Eisden tonen veerkracht en winnen in Knokke: “Een wedstrijd duurt negentig minuten”

  Patro Eisden heeft met een zege in Knokke een moeilijk klip omzeild. De kustploeg zette 2023 in met twee uitzeges op rij en wou nu ook de scalp van de leider. Zo ver kwam het niet. Een aanklampend Knokke kon wel de 0-1-voorsprong van Eisden uitwissen, maar in de slotfase trapte Sam Valcke in een geharrewar alsnog de zegetreffer tegen de netten. Met deze belangrijke driepunter blijft Patro trots de klassering aanvoeren. “Een wedstrijd duurt negentig minuten. Het is niet de eerste keer dat we in de slotfase de zege pakken. Het siert de ploeg dat ze risico’s durft nemen en blijft “knokken” voor de overwinning”, genoot kapitein Wouter Corstjens in het feestgewoel van de woordspeling.
 1. Vader die 50 maanden cel riskeert voor agressie en belaging wordt kwaad in rechtbank: “Ik heb hier geen zin meer in, geef me maar de zwaarste straf”
  PREMIUM
  Genk

  Vader die 50 maanden cel riskeert voor agressie en belaging wordt kwaad in rechtbank: “Ik heb hier geen zin meer in, geef me maar de zwaarste straf”

  Een 33-jarige Genkenaar hangt 50 maanden cel boven het hoofd, omdat hij agressief heeft uitgehaald naar zijn partner en tienerzoon, en ook zijn ex-vrouw en enkele familieleden heeft belaagd en bedreigd. Tijdens de behandeling van zijn zaak in de rechtbank kon de man zich niet rustig houden. Nog voor de celstraf werd gevorderd, wilde hij weg. “Breng me terug naar mijn cel, ze zijn hier slecht over me aan het praten en ik ben kwaad aan het worden.”