Benny was verbonden aan Chiro Sint-Gerolf.
Volledig scherm
Benny was verbonden aan Chiro Sint-Gerolf. © RV

Chiro in rouw na dood van kookouder en papa van twee zonen Benny (43): “Zijn verhalen zullen we niet vergeten”

GenkDe Genkenaar die donderdagavond verongelukte op de E314 is Benny Vanderhenst (43). De man laat twee tienerzonen achter en was gekend in de gemeenschap en binnen Chiro Sint-Gerolf. “Hij werkte nog mee als kookouder op bivak”, klinkt het bij de Chiro.

 1. Klopjacht met drones naar inbrekers levert niets op
  Zonhoven

  Klopjacht met drones naar inbrekers levert niets op

  Dinsdagavond werd in de buurt van de Mezenstraat in Zonhoven een klopjacht met drones gevoerd door politie LRH. Inbrekers hadden er hun vluchtauto achtergelaten nadat ze in een andere zone mogelijk een inbraak pleegden. De politie zette verder ook combi’s in. De hele omgeving werd onderzocht, maar van de inbrekers was geen spoor. Rond 21.30 werden de zoekpogingen ook gestaakt. Politie LRH is de laatste maanden al langer bezig met het inzetten van drones bij allerhande opdrachten. Sinds maart beschikt het korps immers over een zeskoppig droneteam.
 1. Jenevermuseum neemt collectie van legendarisch Antwerps jenevercafé volledig over: “Het oudste stuk dateert uit 1631"
  PREMIUM
  Hasselt

  Jenevermu­se­um neemt collectie van legenda­risch Antwerps jenever­café volledig over: “Het oudste stuk dateert uit 1631"

  Het legendarische jenevercafé De Vagant sluit dit weekend in Antwerpen de deuren. De afgelopen 36 jaar heeft eigenaar Ronald Ferket een indrukwekkende collectie objecten verzameld van Antwerpse stokerijen, maar ook van stokerijen uit andere Vlaamse provincies en uit Wallonië. De gehele collectie verhuist naar het Jenevermuseum in Hasselt, waar het publiek de bijzondere objecten op termijn ook zal kunnen bewonderen.
 2. Jordy Croux sluit eerste seizoen bij Japanse promovendus Avispa Fukuoka met goed gevoel af: “Ik voel veel respect”
  VOETBAL

  Jordy Croux sluit eerste seizoen bij Japanse promoven­dus Avispa Fukuoka met goed gevoel af: “Ik voel veel respect”

  Komend weekend zet Jordy Croux (27) een punt achter zijn eerste seizoen in de Japanse J1 League. Dan strijdt de Hasselaar met Avispa Fukuoka in een rechtstreeks prestigeduel met FC Tokio om de achtste plaats. Een meer dan bevredigend eindresultaat voor de promovendus, die nooit in de problemen kwam en ook Croux blikt met een positief gevoel terug op het eerste deel van zijn avontuur in het land van de rijzende zon.