Getuigschriften voor de Chillambas Genk.
Volledig scherm
Getuigschriften voor de Chillambas Genk. © Xavier Lenaers

Chillambas Genk zijn
een succesverhaal

Drie jaar geleden rolde de stad de Chillambas (een soort ambassadeurs) uit. Jongeren die zich engageren om een paar keer in de week naar het station, het centrum of de stadsbibliotheek te gaan. Daar spreken ze (hang) jongeren aan en overtuigen hen om naar het jeugdhuis PAND te komen waar voor hen kleine en grote activiteiten georganiseerd worden. Ook de Chillambas zorgen voor activiteiten. Het jongerenproject is een succesverhaal. Vooral het afgelopen jaar boomen de ambassadeurs. “Ze boekten recordcijfers”, stelt schepen van jeugd Toon Vandeurzen. “Op een eetdag kwamen 153 jongeren naar het jeugdhuis. Gemiddeld komen op woensdag 83 jongeren naar het jeugdhuis. September vorig jaar werd ook donderdag opgenomen in het project. Hier ligt het aantal bezoekers beduidend lager: 20 gemiddeld per donderdag!”

0 reacties

 1. Jarige Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies): “In de vier opeenvolgende thuiswedstrijden moeten we een kloof met onze tegenstanders slaan”
  Voetbal Super League PO2

  Jarige Sien Vandersan­den (KRC Genk Ladies): “In de vier opeenvol­gen­de thuiswed­strij­den moeten we een kloof met onze tegenstan­ders slaan”

  KRC Genk Ladies kon na de zege tegen Woluwe de lijn niet doortrekken en verloor vorige weekend, ondanks een goed partij, ontgoochelend tegen hekkensluiter Charleroi. De Genkse club staat nu voor een rijtje van vier opeenvolgende thuiswedstrijden en wil tegen Aalst de draad weer opnemen. “We moeten het thuisvoordeel optimaal benutten en een kloof slaan met onze tegenstanders”, zegt Genks kapitein Sien Vandersanden.
 2. Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aanpak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”
  PREMIUM
  Hasselt

  Marloo’s gaat bij heropening voor ‘alles of niets-aan­pak’: “Bidden voor goed weer, want geen zon, geen terras, geen takeaway”

  Uitbaters Vanja Marchetta (42) en Christophe Van Loo (44) van Marloo’s in Hasselt stomen tegen zaterdag niet alleen de stoep van de Minderbroedersstraat klaar voor hun hippe ontbijt- en lunchzaak, maar zullen voor de eerste keer takeaway aanbieden én kledij verkopen op hun gloednieuwe webshop. “Het blijven zware tijden, maar de coronacrisis leert ons zelfs nu nog om creatief uit de hoek te komen.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”