Cheyenna (22), Aurelio (26) en dochtertje Noè. Het kleine meisje lijkt op het eerste gezicht niks te mankeren, maar net daaruit blijkt de gevaarlijke onvoorspelbaarheid van de ziekte.
Volledig scherm
PREMIUM
Cheyenna (22), Aurelio (26) en dochtertje Noè. Het kleine meisje lijkt op het eerste gezicht niks te mankeren, maar net daaruit blijkt de gevaarlijke onvoorspelbaarheid van de ziekte. © Karolien Coenen

Cheyenna en Aurelio leren leven met dochtertje met zeldzaam Joubertsyndroom: “Vergelijken met andere kindjes zou te veel pijn doen”

Genk2021 was een woelig jaar voor Cheyenna Meyers (22) en Aurelio Fumarola (26) uit Genk. Op 4 mei werden ze de trotse ouders van dochtertje Noè. Ze was kerngezond, maar na twee maanden bleek ze niet zoals de meeste baby’tjes te reageren. ‘Het Joubertsyndroom’, zo klonk de diagnose. Omwille van het onvoorspelbare verloop van de aandoening gingen de ouders op zoek naar lotgenoten.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Dennis Hamers en Eendracht Termien blijven geloven in de titel: “Nog vier finales te gaan en we zijn er klaar voor”
  PREMIUM
  VOETBAL DERDE NATIONALE B

  Dennis Hamers en Eendracht Termien blijven geloven in de titel: “Nog vier finales te gaan en we zijn er klaar voor”

  De titelstrijd in derde nationale B zit in de laatste rechte lijn. De marge bovenin de rangschikking is smal. Leider Wezel Sport staat er met drie punten voorsprong op Eendracht Termien en Geel het best voor. Toch blijft Termientrainer Dennis Hamers op de hoogste plaats mikken. “We gaan voluit en blijven geloven in een goede afloop. Niemand van de top vijf heeft een gemakkelijk programma. Ik ben er vast van overtuigd dat Wezel nog steken zal laten vallen”, klinkt een gedreven Hamers optimistisch.
  Genk
 1. Aannemer die ‘brave burgers’ inschakelde voor cannisplantages veroordeeld tot drie jaar cel: “Frappant dat zij zich lieten verleiden door geld”
  PREMIUM

  Aannemer die ‘brave burgers’ inschakel­de voor cannisplan­ta­ges veroor­deeld tot drie jaar cel: “Frappant dat zij zich lieten verleiden door geld”

  Een aannemer uit Bree (47) verkocht MDMA en cocaïne en schakelde in 2019 de hulp van vrienden en familie in om een professionele cannabisplantage in Dilsen-Stokkem en een stekkenkwekerij in Maaseik op te zetten en uit te baten. Dat leverde ruim 400.000 euro illegale winst op. “De ogenschijnlijk brave burgers met een goede job ondergingen een zware mentaliteitswijziging”, benadrukte de aanklager.
  Genk
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.