Het huis in de Onafhankelijkheidslaan in Waterschei dat in de nacht van woensdag op donderdag door kogels werd getroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis in de Onafhankelijkheidslaan in Waterschei dat in de nacht van woensdag op donderdag door kogels werd getroffen. © Karolien Coenen

Buurtbewoners in Waterschei opgeschrikt nadat woning wordt beschoten: “Wij hebben 24 op 7 politiecontrole nodig”

WaterscheiIn de Onafhankelijkheidslaan in Waterschei te Genk werd woensdagavond rond 23.30 uur een woning beschoten. De woning werd getroffen door verschillende kogelinslagen, maar er raakte niemand gewond. Politie CARMA, het gerechtelijk labo en een ballistisch deskundige kwamen ter plaatse en voerden de eerste vaststellingen uit. Burgemeester Wim Dries (CD&V) hoopt de komende dagen meer duidelijkheid te krijgen. “Intussen houden we een extra oogje in het zeil.”

  1. Vaccinatiecentrum Herkenrode sluit met bedankfeest voor vrijwilligers: “Dankzij hen pikken we het leven weer op”
    Hasselt

    Vaccinatie­cen­trum Herkenrode sluit met bedank­feest voor vrijwilli­gers: “Dankzij hen pikken we het leven weer op”

    Deze zaterdag worden de laatste prikken gezet in het vaccinatiecentrum van Hasselt. Negen maanden lang konden de inwoners van Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken rekenen op de inzet van de vele vrijwilligers. “Voordat zij vanaf 30 september verhuizen naar een kleinere locatie op Park H, verdiende die enorme inzet afgelopen vrijdag dus wel een feestje", zodus de burgemeesters van de betrokken gemeenten.