De brand brak uit in een appartement aan de Fruitmarkt in Genk.
Volledig scherm
De brand brak uit in een appartement aan de Fruitmarkt in Genk. © Google

Brandstichter (22) ontmaskerd door briefje onder de deurmat: “Dit had anders kunnen aflopen”

GenkEen 22-jarige lasser riskeert 18 maanden cel omdat hij op 20 september 2020 brandstichtte in een appartement aan de Fruitmarkt in Genk. Nadat de brandweer een briefje met een tekst gericht aan de twintiger ontdekt had onder de deurmat, werd de dader snel opgepakt. Maar onderzoek wees uit dat er meer aan de hand was met de man.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Verdachte brand eist dodelijk slachtoffer: “Er stond nochtans niemand ingeschreven in het pand”
  PREMIUM
  Turnhout

  Verdachte brand eist dodelijk slachtof­fer: “Er stond nochtans niemand ingeschre­ven in het pand”

  De brand zondagmorgen aan de Merodelei in Turnhout dichtbij de Zeshoek waarbij een persoon om het leven kwam, roept heel wat vraagtekens op. In de vertrekken boven het kapsalon zouden regelmatig meerdere personen verbleven hebben, maar nochtans was er niemand ingeschreven in het pand. De huurder van het gebouw is al ondervraagd door de politie. Het staat vast dat de brand een gerechtelijk staartje zal krijgen. “Het lijkt duidelijk dat hier sprake was van onderverhuren. We voeren daar al langer strijd tegen, maar dit pand stond nog niet op de radar”, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA)
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.