Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) was samen met haar advocate Charlotte Verhaeghe persoonlijk aanwezig op de behandeling van de strafzaak voor de rechtbank van Tongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) was samen met haar advocate Charlotte Verhaeghe persoonlijk aanwezig op de behandeling van de strafzaak voor de rechtbank van Tongeren. © VCT


Doodsbedreigingen aan Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) krijgen staartje in rechtbank: “Hij dreigde ook met verkrachting als ik niet zou zwijgen”

GenkEen 24-jarige Genkenaar riskeert een celstraf van 8 maanden of een werkstraf van 80 uur nadat hij Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (NV-A) op 16 november een “zeer vuile” mail met doodsbedreigingen stuurde. Verkoper T. ( 24) gaf toe dat hij een “domme fout” gemaakt heeft en bood zijn excuses aan. Al durfde hij de minister zelf, die persoonlijk aanwezig was op de rechtbank, op geen enkel moment in de ogen kijken. “Niet alleen als minister, maar ook als burger wil ik een duidelijk signaal gegeven dat dit absoluut niet door de beugel kan”, benadrukt Demir.

 1. Roemenen excuseren zich voor diefstal: “Als we wisten dat kinderen thuis waren, hadden we niet ingebroken”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Roemenen excuseren zich voor diefstal: “Als we wisten dat kinderen thuis waren, hadden we niet ingebroken”

  Dit najaar tussen 21 september en 1 oktober 2020 drongen twee Roemeense inbrekers van 25 en 29 jaar een appartement in Sint-Truiden binnen. Op dat moment waren enkel de twee kinderen van 11 en 15 jaar thuis. Gelukkig merkten ze niets van de inbraak, maar hun moeder stelde zich wel burgerlijke partij. De Roemenen excuseerden zich en vertelden het appartement niet te hebben beroofd als ze geweten hadden dat enkel de kinderen thuis waren.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter