De Federale Wegpolitie en politie CARMA konden de auto met daarin de bewusteloze bestuurder uiteindelijk doen stoppen door voor het voertuig te rijden. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
De Federale Wegpolitie en politie CARMA konden de auto met daarin de bewusteloze bestuurder uiteindelijk doen stoppen door voor het voertuig te rijden. (Archiefbeeld) © Mine Dalemans

Bewusteloze bestuurder rijdt met cruisecontrol en Lane Assist 25 kilometer over E314 van Genk tot Halen: “Bewijst dat rijhulpmiddelen géén overbodige luxe zijn”

Hasselt/Genk/HalenEen bewusteloze bestuurder werd zondagochtend met zijn Renault Clio op de E314 van Genk richting Halen gesignaleerd. Door de cruisecontrol en ‘Lane Assist’ kon de auto zelfstandig op de rijstrook blijven, en dat liefst 25 kilometer lang. De Federale wegpolitie en een opgeroepen politieploeg van de zone CARMA deden de auto uiteindelijk vertragen door voor de Clio te gaan rijden.

 1. Jumbo gaat strijd tegen eenzaamheid aan met eerste ‘kletskassa’ in Limburg: “Kwartier of zelfs halfuur babbelen omdat je er nood aan hebt? Hier kan dat”
  Zonhoven

  Jumbo gaat strijd tegen eenzaam­heid aan met eerste ‘kletskassa’ in Limburg: “Kwartier of zelfs halfuur babbelen omdat je er nood aan hebt? Hier kan dat”

  Wie een winkelbezoekje aan Jumbo in Zonhoven brengt, kan voortaan kiezen om af te rekenen bij de ‘Kletskassa’. Klanten kunnen daar hun boodschappen afrekenen én tegelijk een gezellig babbeltje slaan met de man of vrouw achter de kassa. “Op die manier willen we eenzaamheid bij onze klanten op een laagdrempelige manier verminderen en voorkomen”, aldus de winkelketen, die intussen drie kletskassa’s telt. Het is de eerste van zijn soort in de provincie.
 2. Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”

  De bijenhal op Domein Kiewit steekt in een bij-zonder nieuw kleedje. Stad Hasselt en Imkersbond Hasselt werkten hiervoor samen een visie uit voor een duurzaam, diervriendelijk en toegankelijk gebouw die de voorbije maanden op Domein Kiewit gerealiseerd werd. “Goed voor de bezoekers van het domein én de biodiversiteit in Hasselt”, aldus bevoegde schepenen Derya Erdogan (RoodGroen+) en Laurence Libert (Open VLD).