Illustratiebeeld. -De gestolen wagens waren uitgerust met het Keyless Go Systeem.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. -De gestolen wagens waren uitgerust met het Keyless Go Systeem. © Getty Images

Bende die luxewagens viseert, riskeert 4 jaar cel: “Zonder sleutel de auto starten... Mooi in theorie, maar het systeem is makkelijk te hacken”

GenkZeven leden van een Litouwse bende riskeren 2 tot 4 jaar cel, omdat ze op grote schaal luxevoertuigen hebben gestolen. Door gebruik te maken van een geavanceerde technologie hackten ze het systeem van wagens die zonder sleutel kunnen gestart worden. Zo stalen ze over heel België SUV’s die ze naar het buitenland uitvoerden. 

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.