Vlaams minister van toerisme Ben Weyts en de Limburgse gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens bij het schilderij “De strijd tussen carnaval en de vasten” van de Vlaamse meester Pieter Breugel de Oude. Bokrijk laat Breugel, z’n tijd en voorwerpen uit de dagelijks leven herleven in “De wereld van Bruegel” in Bokrijk.
Volledig scherm
Vlaams minister van toerisme Ben Weyts en de Limburgse gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens bij het schilderij “De strijd tussen carnaval en de vasten” van de Vlaamse meester Pieter Breugel de Oude. Bokrijk laat Breugel, z’n tijd en voorwerpen uit de dagelijks leven herleven in “De wereld van Bruegel” in Bokrijk. © Karolien Coenen

Belevingsparcours in Bokrijk laat je zo de werken van Bruegel binnenstappen

De taferelen, figuren en voorwerpen die Pieter Bruegel de Oude schilderde, krijgen in Bokrijk een tweede leven. Vanaf nu zaterdag kunnen de bezoekers heel het seizoen lang de landschappen en taferelen die de meester schilderde in het echt beleven. Hoe? Met ‘De wereld van Bruegel’, een bijzondere expositie die 3,7 miljoen euro kost en waar naar verwachting 100.000 toeristen extra naartoe komen.

0 reacties

  1. UHasselt en ILVO testen bodemverbeteraar van organische afvalstoffen in aardbeiteelt: “Hét ecologisch alternatief voor potgrond”
    PREMIUM
    Sint-Truiden/Hasselt

    UHasselt en ILVO testen bodemverbe­te­raar van organische afvalstof­fen in aardbei­teelt: “Hét ecologisch alterna­tief voor potgrond”

    In het Proefcentrum Fruit in Sint-Truiden testen onderzoekers van de UHasselt en het Instituut voor Landbouw-, visserij-, en voedingsonderzoek (ILVO) een nieuwe ‘bodemverbeteraar’ voor de teelt van zacht fruit. De verbeteraar bestaat uit afvalstoffen zoals mest, hout- en groenafval die men op hoge temperatuur verhit. “Kortom, een product dat een véél ecologischer alternatief kan zijn voor de huidige potgrond, en zo de fruitteelt kan verduurzamen”, aldus Marijke Jozefczak van UHasselt en Bart Vandecasteele van ILVO.