Vlaams minister van toerisme Ben Weyts en de Limburgse gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens bij het schilderij “De strijd tussen carnaval en de vasten” van de Vlaamse meester Pieter Breugel de Oude. Bokrijk laat Breugel, z’n tijd en voorwerpen uit de dagelijks leven herleven in “De wereld van Bruegel” in Bokrijk.
Volledig scherm
Vlaams minister van toerisme Ben Weyts en de Limburgse gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens bij het schilderij “De strijd tussen carnaval en de vasten” van de Vlaamse meester Pieter Breugel de Oude. Bokrijk laat Breugel, z’n tijd en voorwerpen uit de dagelijks leven herleven in “De wereld van Bruegel” in Bokrijk. © Karolien Coenen

Belevingsparcours in Bokrijk laat je zo de werken van Bruegel binnenstappen

De taferelen, figuren en voorwerpen die Pieter Bruegel de Oude schilderde, krijgen in Bokrijk een tweede leven. Vanaf nu zaterdag kunnen de bezoekers heel het seizoen lang de landschappen en taferelen die de meester schilderde in het echt beleven. Hoe? Met ‘De wereld van Bruegel’, een bijzondere expositie die 3,7 miljoen euro kost en waar naar verwachting 100.000 toeristen extra naartoe komen.

0 reacties

 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten