Labiomista in Genk gaat open in juli. Het poortgebouw, tevens de toegang tot Labiomista, is van de Italiaanse architect Mario Botta.
Volledig scherm
Labiomista in Genk gaat open in juli. Het poortgebouw, tevens de toegang tot Labiomista, is van de Italiaanse architect Mario Botta. © Mine Dalemans

Begin juli opent La Biomista op
de vroegere zoo van Zwartberg

Het is nu officieel, La Biomista in Zwartberg opent op zaterdag 6 juli de deuren voor het grote publiek. Op het terrein van de voormalige zoo heeft kunstenaar Koen Vanmechelen met steun en samenwerking van de stad Genk La Biomista uitgebouwd. “Het is een ode aan de mix van het leven”, licht de kunstenaar toe. Na C Mine in Winterslag en Thor Park in Waterschei is het de derde derde site die een mooi voorbeeld van hoe een mijnstad wordt getransformeerd in een toeristische trekpleister en kruisbestuiving vormt tussen kunst, wetenschap en maatschappij.

2 reacties

 • Katrien Szulc

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat er geen bijkomende parkeerproblemen gaan komen. Er zijn nu al genoeg problemen, zeker door het wegnemen van de parking daar. Verder hoop ik dat dit de handelsstraat een nieuwe boost geeft.
 • Christina Willems

  2 jaar geleden
  Zou leuk zijn als de buren van Houthalen ook eens een kijkje mochten nemen, we wonen namelijk om de hoek, Forelstraat, en we gezien hoe ons wandelroute werd omheind.
 1. UAU Collectiv verbindt kunst met culinair genot in ‘Brousse’: “Delen van eten en gedachten staat hier centraal”
  PREMIUM
  Hasselt

  UAU Collectiv verbindt kunst met culinair genot in ‘Brousse’: “Delen van eten en gedachten staat hier centraal”

  Vanaf dit weekend pakt het Hasseltse architectenbureau UAU Collectiv uit met ‘Brousse’, een gloednieuwe ruimte als aanvulling op hun kantoor aan de Kunstlaan waar kunst en culinair genot samenkomen. Bedoeling is om daar, samen met verschillende curatoren, een ‘foodsharing’-concept op te starten tijdens expo’s van jonge talentvolle kunstenaars. Zo mag de Hasseltse kunstenaar Stefan Peters deze zaterdag met de vertoning ‘Locus Amoenus’ alvast de spits afbijten.
 2. Na veroordeling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsverkoop
  PREMIUM
  Genk/Alken/Oudsbergen

  Na veroorde­ling tot 25 jaar cel voor doodslag op dealer riskeert veertiger nieuwe celstraf voor drugsver­koop

  Roberto S. (40) die in juni 2019 veroordeeld werd tot 25 jaar cel omdat hij zijn dealer Antonio Danti met 52 messteken om het leven bracht in een flat in Genk, riskeert een bijkomende celstraf van twee jaar omdat hij met enkele kompanen cocaïne verkocht. Vanuit de woning van zijn kompaan A. in Genk werd in 2018 op grote schaal cocaïne verhandeld. S. zelf ontkent dat hij hielp met de drugsverkoop en vraagt de vrijspraak. “Hij werkt nu aan zijn reclassering.”
 3. Hasseltse studentenregatta voor tweede jaar op rij geannuleerd
  Hasselt

  Hasseltse studenten­re­gat­ta voor tweede jaar op rij geannu­leerd

  Al vijftien jaar organiseren de Hasseltse onderwijsinstellingen samen met de stad Hasselt de Hasselt Student Regatta, de befaamde botenrace. Helaas heeft de 16de editie nog niet kunnen plaatsvinden, en ook een herkansing dit jaar zit er wegens de coronacrisis niet in. “Na de aankondiging van de ‘paaspauze’ zagen we onze kansen om de boten te water te laten helemaal slinken”, reageert schepen van Jeugd en Evenementen Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee