Boetes van controles zoals hier in Genk aan de Emiel Vandorenlaan zullen voortaan geïnd worden door de gemeenten binnen politiezone CARMA zelf.
Volledig scherm
Boetes van controles zoals hier in Genk aan de Emiel Vandorenlaan zullen voortaan geïnd worden door de gemeenten binnen politiezone CARMA zelf. © Karolien Coenen

Alle gemeenten in politiezone CARMA gaan zélf snelheidsboetes innen: “Geld weer investeren in veiligheid van burger”

GenkAlle gemeenten binnen de politiezone CARMA innen binnenkort zélf snelheidsboetes via trajectcontroles. Genk deed dat al. Houthalen-Helchteren en Oudsbergen starten deze maand met pilootprojecten. In november volgen ook As, Bocholt, Bree, Kinrooi en Zutendaal.

  1. Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de schoolpoort, maar geven hun kind koude frieten mee”
    PREMIUM
    Houthalen-Helchteren

    Geen lege brooddozen meer op drie Limburgse scholen dankzij deze bakker: “Ouders staan opgetut aan de school­poort, maar geven hun kind koude frieten mee”

    Een maand geleden lanceerde bakker Kenny Van Hoesen het aanbod om zijn ‘broodoverschot’ aan het einde van de dag weg te schenken aan scholen. Hij hoorde immers dat er steeds meer kinderen met een lege brooddoos naar school komen, en hoopt zo zijn steentje bij te dragen om het probleem weg te werken. “De reacties waren massaal. Intussen werk ik met drie Limburgse scholen samen, in Genk, Zonhoven en Peer”, zegt Kenny, die uitlegt hoe het systeem werkt.