Nog een goeie maand blijft Carrefout in shopping 1, maar tegen november dit jaar komt een Albert Heijn in de plaats.
Volledig scherm
Nog een goeie maand blijft Carrefout in shopping 1, maar tegen november dit jaar komt een Albert Heijn in de plaats. © Benoit De Freine

Albert Heijn vervangt Carrefour
in shoppingcenter hartje Genk

Vanaf november opent er een tweede vestiging van Albert Heijn in Genk, namelijk in shopping één. De Nederlandse supermarkt komt in de plaats van Carrefour, die vijf maanden vroeger dan gepland sluit. Hoeveel mensen er tewerkgesteld zullen worden, is nog niet bekend.

 1. Gerben Thijssen is met de Vuelta aan zijn eerste grote ronde toe: “Hoort bij echt renner worden”

  Gerben Thijssen is met de Vuelta aan zijn eerste grote ronde toe: “Hoort bij echt renner worden”

  Minder dan een jaar na zijn zware valpartij in de Zesdaagse van Gent, staat Gerben Thijssen (Lotto Soudal) morgen aan de start van de Ronde van Spanje. Het wordt de eerste grote ronde van de Genkenaar. “Ik kijk er echt naar uit. Ik proefde al gretig van het profbestaan, maar een grote ronde was er nog niet bij. Ik laat me vertellen dat je pas echt renner wordt na een inspanning van drie weken. Of een opwaardering van V6 naar V8", lacht Thijssen.
 2. C-mine maakt expo Tim Walker toegankelijk voor kinderen
  Genk

  C-mine maakt expo Tim Walker toeganke­lijk voor kinderen

  ‘Tim Walker: Wonderful Things’ opende in augustus de deuren in C-mine. Gezinnen met kinderen kunnen de tentoonstelling ook samen ontdekken. Zo werkte C-mine een kijkwijzer uit en organiseert het cultuurcentrum naast een familiedag ook workshops op kindermaat. “We hechten dan ook veel belang aan de ontwikkeling van talenten bij kinderen en jongeren, en hopen dat deze tentoonstelling hen inspireert om hun eigen talenten te ontdekken.”