Een beeld van het woonzorgcentrum Mandana in Genk.
Volledig scherm
Een beeld van het woonzorgcentrum Mandana in Genk. © Mine Dalemans

Aantal besmette bewoners in woonzorgcentrum Mandana loopt op tot negen: “We vermoeden dat het om deltavariant gaat”

GenkIn het Genkse woonzorgcentrum Mandana hebben intussen al negen bewoners positief getest op corona. Eind vorige week raakte al bekend dat er zeker twee senioren besmet waren met het virus. “Mogelijk is de deltavariant binnengeslopen.”

 1. ZIEN. Bib Hasselt Limburg toont Hasseltse prentbriefkaarten uit 1900 tijdens nieuwe expo
  Hasselt

  ZIEN. Bib Hasselt Limburg toont Hasseltse prentbrief­kaar­ten uit 1900 tijdens nieuwe expo

  Nog maar recent pakte de Bibliotheek Hasselt Limburg uit met de illustratietentoonstelling ‘Zwerveling', en er komt alweer een tweede expo bij. Die krijgt de naam ‘Flaneren door Hasselt’, waarin bezoekers een blik kunnen werpen op oude, Hasseltse prentbriefkaarten uit 1900. “Want ondanks de digitalisering blijft iedereen gefascineerd door oude stadsgezichten", zo klinkt het.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Vijf fietstochten in Limburg waar muziek in zit!
  PREMIUM
  Peer / Lommel / Genk / Zonhoven / Heusden-Zolder

  Vijf fietstoch­ten in Limburg waar muziek in zit!

  Wie tijdens deze nazomer nog inspiratie zoekt voor een originele fietstocht kan altijd kiezen voor de routes van Belpop Bonanza, het levenswerk van Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing. Deze brengen de muzikale geschiedenis van jouw stad of gemeente samen met de mooiste wegen om over te rijden. Het zijn dus letterlijk routes waar muziek in zit. Je kan deze tochten op vijf plaatsen in Limburg afleggen en wij stellen deze graag aan u voor.