Jan Boelen en Anniek Nagels testen een designstoel. Op een laptop kunnen ze de gezichtsuitdrukkingen van een ander waarnemen.
Volledig scherm
Jan Boelen en Anniek Nagels testen een designstoel. Op een laptop kunnen ze de gezichtsuitdrukkingen van een ander waarnemen. © Karolien Coenen

750 boeiende ontwerpen uit de hele wereld
op vierde Istanbul Design Biënnale in C-Mine

Kunnen we leren van designers en hun ontwerpen, en omgekeerd? Dat ontdek je tijdens ‘A School of Schools’. Dat is de titel van de vierde Istanbul Design Biënnale, een expo die nog tot en met 29 september loopt. Je ziet zo’n 750 voorwerpen, die door 100 designers uit de hele wereld bij elkaar zijn gebracht in de galerij en het designcentrum op C-Mine in Genk. 

 1. Poetshulp steelt geld en juwelen bij klanten ‘omdat ze haar kinderen geen honger wil laten lijden’: 18 maanden cel
  Genk

  Poetshulp steelt geld en juwelen bij klanten ‘omdat ze haar kinderen geen honger wil laten lijden’: 18 maanden cel

  Een 49-jarige poetshulp uit Genk is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 1.600 euro, beiden met uitstel, omdat ze geld en juwelen meenam bij verschillende van haar klanten. De zoon van een van de slachtoffers, een demente bejaarde, betrapte de poetshulp op heterdaad met 198 euro aan muntstukken uit een spaarpot in haar handtas. “Ik heb er spijt van maar ik had het financieel moeilijk en wilde mijn kinderen geen honger laten lijden.”
 2. Loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”
  Genk/Diepenbeek

  Loketmede­wer­ker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) reageert op kritiek: “We doen alles wat we kunnen terwijl we allang onze capaciteit hebben bereikt”

  Afgelopen weekend vroeg Bpost aan vijf procent van haar klanten om hun pakje zelf op te halen in een afhaalpunt. Hoewel het postkantoor in tijden van lockdown meer dan een half miljoen pakjes per dag levert, is het een vraag die voor vele klanten in het verkeerde keelgat schiet. Bpost belooft dan ook de pakjes in afhaalpunten na vijf dagen toch aan huis te leveren, maar ondertussen kan loketmedewerker van Bpost Genk Tilly Byloos (49) uit Diepenbeek niet meer om de harde reacties heen. “Elke dag doen we alles wat we kunnen, maar eigenlijk hebben we allang onze capaciteit bereikt.”
 1. André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie
  Play

  André Hazes Junior draait de rollen om in The Voice Senior en doet zelf auditie

 2. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona