Verdachte Khalid Bouloudo, bijgenaamd de 'koekjesbakker', werd eerder al veroordeeld tot 3 jaar met uitstel voor het ronselen van Syriëstrijders.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdachte Khalid Bouloudo, bijgenaamd de 'koekjesbakker', werd eerder al veroordeeld tot 3 jaar met uitstel voor het ronselen van Syriëstrijders. © Marc Baert

5 miljoen euro losgeld kon de familie van de ontvoerde jongen uit Genk niet betalen: mama gaf kidnappers al haar juwelen

Zes verdachten blijven in de cel voor de kidnapping van een 13-jarige jongen uit Genk. Bij hen thuis vonden speurders een aanzienlijke som geld – vermoedelijk een deel van het losgeld. De mama van de jongen schraapte ook al haar gouden juwelen bij elkaar in de hoop aan de wensen van de kidnappers te kunnen voldoen.

11 reacties

 • Dirk Peeters

  11 maanden geleden
  Wanneer je in de misdaad (drugs) actief bent, moet je niet komen klagen dat je zelf slachtoffer wordt van andere criminelen of dat je het losgeld niet kunt betalen. Het enige slachtoffer is de dertienjarige jongen die zijn familie niet gekozen heeft.
 • Galina Petrova

  11 maanden geleden
  Ik snap ook niet hoe families, die met drugs bezig zijn, hier gewoon vrij rondlopen.
 • Tina Colpaert

  11 maanden geleden
  Als gewone burger werkmens moet je zo dingen eens proberen ver ga je niet lopen hoor!
 • Hilde Eykens

  11 maanden geleden
  Dat geloof ik direct, aan drugs is ook niks te verdienen he
 • censor

  11 maanden geleden
  Zelfs de opbrengsten van die drugs (was dat geld verbeurd verklaart ?) waren zogezegd niet voldoende.....conclusie en de moraal van dit verhaal : misdaad floreert in België , amper veroordelingen en naar raad van state, wie kan dit betalen ? Wel als je bulk van het geld, opbrengsten drugs, en daarmee gewetenloze advocaten betaalt die de "weg" weten.....wat zeggen die advocaten: iedereen heeft recht op verdediging (als je het kunt betalen)
 1. Koen Vanmechelen creëert debatserie over migratie met project rond zwarte, gevangen ooievaars: “Hun jaarlijkse vertrektocht vormt het ideale metafoor”
  PREMIUM
  Sint-Truiden/Genk

  Koen Vanmeche­len creëert debatserie over migratie met project rond zwarte, gevangen ooievaars: “Hun jaarlijkse vertrek­tocht vormt het ideale metafoor”

  Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Trekvogels die dit weekend viel, start kunstenaar Koen Vanmechelen het project ‘Het Ondenkbare Experiment - Chapter Black Story Baby’. Vertrekpunt van deze debatserie zijn de zwarte ooievaars uit Vanmechelens ‘Black Stork Baby’-installatie en de reeks ethisch-filosofische vragen die hun gevangenschap oproepen. Geïnspireerd door deze trekvogels werd het eerste gespreksonderwerp migratie.
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe extremistische moslims 13-jarige jongen konden ontvoeren: "5 miljoen of je ziet je zoon niet meer terug”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe extremisti­sche moslims 13-jarige jongen konden ontvoeren: "5 miljoen of je ziet je zoon niet meer terug”

  De ontvoerders van de 13-jarige jongen uit Genk vroegen 5 miljoen euro losgeld. Na een tweede betaling werd het kind vrijgelaten. Na 42 dagen van slopende onzekerheid konden z'n ouders hem gisteren kort na middernacht in de armen sluiten. Zeven verdachten zijn opgepakt, bijna allemaal hebben ze een link met moslimextremisme. Een inval van een zwaarbewapend commando, een internationaal onderzoek en losgeld dat cash of in goud moet worden betaald: wij reconstrueren het verloop van de ontvoering, het opsporingswerk en de afloop.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op