Dag van de Wetenschap in de T2-campus Genk. Demonteer en bouw je eigen elektrisch apparaat.
Volledig scherm
Dag van de Wetenschap in de T2-campus Genk. Demonteer en bouw je eigen elektrisch apparaat. © Mine Dalemans

3.800 bezoekers aan LABIOMISTA voor Dag van de Wetenschap

UHasselt, LABIOMISTA, Stad Genk en PXL ontvingen vandaag 3.800 wetenschapsliefhebbers voor een dag vol leuke wetenschappelijke experimenten en boeiende lezingen aan LABIOMISTA. Tijdens de Dag van de Wetenschap kregen de bezoekers naast gratis toegang tot het Cosmopolitan Culture Park ook exclusief toegang tot het atelier van kunstenaar Koen Vanmechelen.

0 reacties

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Geen sneltram, wél trambus op Spartacuslijn Hasselt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruitgang in dit dossier”
  PREMIUM
  Limburg

  Geen sneltram, wél trambus op Spartacus­lijn Has­selt-Maastricht: “Na 20 jaar eindelijk vooruit­gang in dit dossier”

  De Vlaamse regering gaat akkoord met de keuze voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) via een elektrische trambus voor Spartacus Lijn 1 Hasselt – Maastricht. Het verhaal van een tram op tramsporen is daarmee definitief van tafel geveegd. “Dat zou een stap terug in de tijd zijn", zegt minister Lydia Peeters (Open Vld), die op termijn vooral naar hypermoderne vervoersmogelijkheden kijkt.