Ter illustratie: de huurmarkt in Genk, As en Oudsbergen moet van betere kwaliteit worden.
Volledig scherm
Ter illustratie: de huurmarkt in Genk, As en Oudsbergen moet van betere kwaliteit worden. © Borgerhoff

20 procent huurwoningen regio Genk niet in orde: “De regels voor verhuurders worden strenger”

GenkIn de toekomst zullen verhuurders in de regio Genk, As en Oudsbergen moeten kunnen bewijzen dat hun woning voldoet aan de normen door middel van een verplicht conformiteitsattest. Dat staat in het gezamenlijke plan van aanpak van de drie gemeenten om de private huurmarkt te verbeteren. Naar schatting zou tot 20 procent van de private huurwoningen niet voldoen aan de norm. “De tijd dat zwakkeren in slechtere woningen terecht komen, moet voorbij zijn", klinkt het.

 1. “Dat imago van ‘Klein Chicago’ hebben we afgeschud”: ‘Undercover’-acteurs en jongeren nemen met kunstexpo afscheid van stukje Sledderlo
  PREMIUM

  “Dat imago van ‘Klein Chicago’ hebben we afgeschud”: ‘Undercover’-ac­teurs en jongeren nemen met kunstexpo afscheid van stukje Sledderlo

  “Mensen noemen Sledderlo soms nóg een ‘moeilijke wijk’. Maar met veel engagement en liefde kan je elke buurt nieuw leven inblazen.” Vanaf mei telt de wijk, die vroeger als ‘ghetto’ werd bestempeld, twee appartementsblokken minder. Om de gebouwen een waardig afscheid te geven, zetten kunstenaars en ‘Undercover’-acteurs Gökhan Kizilbuga en Göhkan Girginol – samen met jongeren uit de wijk – de kunstexpo ‘Sledderlove’ op poten. “Als eerbetoon aan mijn eigen geboorteplek", zegt Gökhan Kizilbuga.
  Genk
 2. Buschauffeurs leggen werk neer na zware agressie in Genk: “Laat hen bodycams dragen als afschrikmiddel”

  Buschauf­feurs leggen werk neer na zware agressie in Genk: “Laat hen bodycams dragen als afschrik­mid­del”

  Nadat een buschauffeur van De Lijn woensdagavond zware klappen heeft gekregen, hebben zijn collega’s in Limburg donderdagochtend het werk neergelegd. “Jammer dat de reizigers hier het slachtoffer van zijn, maar het is de enige manier om aan minister Lydia Peeters het agressieprobleem op het openbaar vervoer duidelijk te maken”, zegt Chris Janssens van Vlaams Belang, die alle buschauffeurs wil uitrusten met bodycams.
  Genk