Procureur Guido Vermeiren (links) gaf uitleg bij de feiten, ook Kris Vandepaer (49), gerechtelijk directeur van de federale politie, stond de pers te woord.
Volledig scherm
Procureur Guido Vermeiren (links) gaf uitleg bij de feiten, ook Kris Vandepaer (49), gerechtelijk directeur van de federale politie, stond de pers te woord. © Mine Dalemans

13-jarige zoon van beruchte Limburgse familie na 42 dagen ontvoering vrijgelaten: “Plots kwam hij thuis aangewandeld”

Een 13-jarige zoon van een beruchte familie in Genk is na 42 dagen ontvoering vrijgelaten. Te voet stond hij plots terug thuis. De federale politie Limburg heeft vannacht zeven verdachten opgepakt voor verhoor. De bende had de jongen ontvoerd voor losgeld. Meer dan honderd mensen werkten mee aan het onderzoek. Er zou sprake zijn van 5 miljoen euro losgeld, maar politie en parket willen dit niet bevestigen.

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Guido Brepoels zet KRC Genk Ladies scherp voor competitiestart: “Als je wil groeien, moet je dit elke week bewijzen”
  vrouwenvoetbal super league

  Guido Brepoels zet KRC Genk Ladies scherp voor competitie­start: “Als je wil groeien, moet je dit elke week bewijzen”

  Dit weekend gaat in het vrouwenvoetbal de Super League van start. KRC Genk Ladies mag de spits afbijten. De Genkies trappen vrijdagavond de competitie op gang in Woluwe. Trainer Guido Brepoels wil minstens even goed doen als vorig seizoen toen Genk knap vierde werd. “Onze jonge groep is een jaartje rijper en beschikt over meer stabiliteit. Kortom, we zijn klaar om wederom stappen voorwaarts te zetten”, zegt de Genkse trainer.
 1. Erg jong tweetal Bex-Van Deun start aan de Masterfinales beachvolleybal in Brussel: “Op het veld bikkelhard, naast het veld een vriendengroep”
  Beachvolleybal

  Erg jong tweetal Bex-Van Deun start aan de Masterfina­les beachvol­ley­bal in Brussel: “Op het veld bikkelhard, naast het veld een vrienden­groep”

  Vrijdag de prekwalificaties, zaterdag de kwalificaties en zondag de Grand Slam finalewedstrijden. Dat is het programma van dit weekend wanneer de eindfase van het BK beachvolleybal wordt ingezet. De finales van de ‘Geberit Beach Tour Masters’ worden betwist op het Muntplein en op de ‘Piétonnier’ aan het Brouckèreplein. Het centrum van Brussel wordt drie dagen lang de hotspot van het volleybal in België. En ‘hot’ mag je nu wel letterlijk nemen.