Procureur Guido Vermeiren (links) gaf uitleg bij de feiten, ook Kris Vandepaer (49), gerechtelijk directeur van de federale politie, stond de pers te woord.
Volledig scherm
Procureur Guido Vermeiren (links) gaf uitleg bij de feiten, ook Kris Vandepaer (49), gerechtelijk directeur van de federale politie, stond de pers te woord. © Mine Dalemans

13-jarige zoon van beruchte Limburgse familie na 42 dagen ontvoering vrijgelaten: “Plots kwam hij thuis aangewandeld”

Een 13-jarige zoon van een beruchte familie in Genk is na 42 dagen ontvoering vrijgelaten. Te voet stond hij plots terug thuis. De federale politie Limburg heeft vannacht zeven verdachten opgepakt voor verhoor. De bende had de jongen ontvoerd voor losgeld. Meer dan honderd mensen werkten mee aan het onderzoek. Er zou sprake zijn van 5 miljoen euro losgeld, maar politie en parket willen dit niet bevestigen.

 1. Plexischermen tussen tafels verboden, maar Genk gaat niet meteen repressief optreden: “Samen met horeca-uitbaters zoeken naar oplossingen”
  Genk

  Plexischer­men tussen tafels verboden, maar Genk gaat niet meteen repressief optreden: “Samen met horeca-uitbaters zoeken naar oplossin­gen”

  Horeca-uitbaters mogen géén plexiwanden tussen de tafels van hun terras plaatsen, zo verduidelijkte minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vanochtend op Radio 1. Een verduidelijking die er pas de dag voor de heropening van de horeca komt. “Wij gaan de eerste dagen dan ook niet repressief optreden”, reageert Genks burgemeester Wim Dries (CD&V).
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'