Illustratie verkeersactie
Volledig scherm
Illustratie verkeersactie © RV

11.000 euro aan boetes bij grote verkeersactie in Genk en As

Genk/AsDe politie heeft samen met Vlabel een verkeersactie gehouden in As en Genk. Er werden 14 overtredingen vastgesteld en Vlabel inde meer dan 11.000 euro aan openstaande boetes en belastingen.

 1. Gouden Volvo rijdt rond met verkeerd kenteken
  Bilzen

  Gouden Volvo rijdt rond met verkeerd kenteken

  Aan de Rode Kruislaan in Bilzen merkte de politie afgelopen woensdag iets vreemds op bij een auto. Ze stelden vast dat de Volvo van gouden kleur een kenteken droeg dat toebehoorde aan een andere Volvo, van hetzelfde type, maar van donkere kleur. De goudkleurige Volvo bleek al een tijd niet meer ingeschreven of gekeurd te zijn. De eigenaresse trachtte de politie om de tuin te leiden door de kentekens van beide wagens telkens te verwisselen. De 77-jarige bestuurster uit Bassenge krijgt 30 dagen de tijd om zich in regel te stellen en zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden bij de politierechter. De nummerplaten werden terug bevestigd op de donkerkleurige Volvo.
 2. Opnieuw gewonde door openzwaaiende autodeur
  Houthalen-Helchteren

  Opnieuw gewonde door openzwaai­en­de autodeur

  Afgelopen woensdag is er nog maar eens een fietser gewond geraakt na een ongeval met een openzwaaiende autodeur. Het voorval speelde zich af rond 18.15 uur aan de Koolmijnlaan in Houthalen-Helchteren. Een fietser reed pardoes tegen de openzwaaiende deur. Een 53-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte hierbij gewond. Aan het begin van de zomer werd dit fenomeen nog uitgelicht door experts.Jaarlijks raken nog steeds 250 fietsers gewond door openzwaaiende deuren.