1. Europese vintagemarkt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk
  Genk

  Europese vintage­markt Vinokilo strijkt voor het eerst neer in Genk

  Parijs, Milaan, Zürich, Rotterdam: het zijn maar een paar van de Europese steden waar vintagemarkt Vinokilo deze maand zijn tenten opstelt. Op dinsdag 6 en woensdag 7 december is het de beurt aan Genk, met Thor Park in Waterschei als standplaats van dienst. De keuze voor een mijngebouw als locatie is daarbij zeker niet onbewust. “We zoeken altijd naar plaatsen met een bepaalde geschiedenis”, klinkt het bij Vinokilo.
 1. 10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzakelijk voor planten en dieren, én trekpleister voor toeristen”
  PREMIUM
  Genk

  10 miljoen euro om natuur rond Bokrijk in ere te herstellen: “Noodzake­lijk voor planten en dieren, én trekpleis­ter voor toeristen”

  Met het project ‘Vijvercomplex Bokrijk-Kiewit’ investeert Vlaanderen 10 miljoen euro in het vijvergebied De Wijers. Dat moet de leefomgeving van bedreigde planten- en diersoorten bevorderen. Bovendien zullen ook wandelaars er van een historische natuurbeleving kunnen genieten en dat is niet vreemd in de omgeving van openluchtmuseum Bokrijk. “Zo wordt straks ook duidelijk hoe de natuur er in de vorige eeuw uitzag”, aldus minister Demir.
 1. Na overstromingen van juli 2021 is er nu 6 miljoen euro om dijken te verstevigen en Maas te verbreden: “We moéten voorbereid zijn op ernstig hoog water”
  PREMIUM
  Maasland

  Na overstro­min­gen van juli 2021 is er nu 6 miljoen euro om dijken te verstevi­gen en Maas te verbreden: “We moéten voorbereid zijn op ernstig hoog water”

  De waterbom die in juli 2021 in het zuiden van ons land viel, veroorzaakte een pak schade. Ook in het Maasland kreeg de Maas debieten water te verrekenen waar de bedding amper op voorzien bleek. De Vlaamse overheid voorziet nu zes miljoen euro om van Kinrooi tot Lanaken héél wat ingrepen in de bedding en aan de dijken te voorzien. Extra goed nieuws voor Maaseik: Vlaanderen voorziet nog eens 20 miljoen euro voor een nieuwe Maasbrug.
 1. Jerome en Louise brengen leven naar Sint-Martenplein met cadeauwinkel en bar ‘Bar’deaux’: “Van kerstballen en hondentruitjes tot kunst van 40.000 euro”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Jerome en Louise brengen leven naar Sint-Marten­plein met cadeauwin­kel en bar ‘Bar’deaux’: “Van kerstbal­len en hondentrui­tjes tot kunst van 40.000 euro”

  Vooraan een bar met sigaren, wijn en champagne, achteraan een winkel waar iedereen, tot zelfs viervoeters toe, verwend worden met luxeproducten. Dat is het recept van ‘Bar’deaux’ dat morgen de deuren opent op het Truiense Sint-Martenplein. Aan het roer van de nieuwe zaak staan Jerome Fontaine (31) en zijn vriendin Louise Hahn (24). “Middenin de energiecrisis, ja," zegt het koppel. “Sommigen verklaarden ons zot, maar we moesten wel springen.”
 1. Limburgse Christof (49) is graanboer in Oekraïne en rijdt met 24 ton tarwe naar... West-Vlaanderen: “In België krijg ik er drie keer meer voor”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Limburgse Christof (49) is graanboer in Oekraïne en rijdt met 24 ton tarwe naar... West-Vlaanderen: “In België krijg ik er drie keer meer voor”

  Twaalf jaar geleden verhuisde Christof Conings (49) van het Limburgse Kotem naar Oekraïne om een nieuw leven te beginnen als graanboer. De zaken gingen goed, de oogst lukte altijd glansrijk. En toen barstte de oorlog los. “In september leverde ik nog 50 ton sojabonen, maar ik ben nog steeds niet betaald", zegt hij. De oplossing: zijn pijlen richten op de Belgische markt, zo vertelt hij vanuit zijn vrachtwagen onderweg naar West-Vlaanderen. Een rit van... 1.800 kilometer.

Populair in HLN+ REGIO

 1. KRC Genk Ladies neemt na de rust de maat van Zulte Waregem: “Derde plaats en 24 punten, wie had dit voor het seizoen durven voorspellen”
  vrouwenvoetbal super league

  KRC Genk Ladies neemt na de rust de maat van Zulte Waregem: “Derde plaats en 24 punten, wie had dit voor het seizoen durven voorspel­len”

  KRC Genk Ladies had aanvankelijk een kwade klant aan een fel opzittend Zulte Waregem. Na de rust gooide trainer Brepoels het systeem om en kon Genk zich echt doorzetten. Lisa Petry brak de ban met een achterwaartse kopbalgoal en Joy Kersten stelde na een fout op Luna Vanzeier de zege veilig vanop de stip. Genk blijft bevestigen en behoudt de derde plaats met vier punten voorsprong op de naaste achtervolgers.
 2. Hasselaar Jordy Croux peilt naar slagkansen van ‘zijn’ Japan in knock-out fase van WK: “Kwalificatie heeft me verrast, manier waarop niet”
  voetbal belgen in buitenland

  Hasselaar Jordy Croux peilt naar slagkansen van ‘zijn’ Japan in knock-out fase van WK: “Kwalifica­tie heeft me verrast, manier waarop niet”

  Niet België, wel Kroatië neemt het maandag op tegen Japan in de achtste finales van het WK voetbal. Een affiche waar nog weinig Belgen van wakker liggen, maar Jordy Croux zit dan wel op het puntje van zijn stoel. De 28-jarige Hasselaar (ex-RC Genk, Willem II en Roda JC) is nu nog even in het land, maar begin januari vertrekt hij weer naar Japan om er aan zijn derde opeenvolgende seizoen te beginnen.
 1. Leslie Bamona (P. Eisden) ziet gedreven ex-club Heist punt pakken: “Jammer dat kopbal van Corstjens in de slotminuut nipt naast zoeft”
  voetbal eerste nationale

  Leslie Bamona (P. Eisden) ziet gedreven ex-club Heist punt pakken: “Jammer dat kopbal van Corstjens in de slotminuut nipt naast zoeft”

  In een stevig duel raakte leider Patro Eisden niet voorbij een gedreven en fel opzittend Heist. De thuisploeg nam nochtans een ideale start en klom via Sam na drie minuten op voorsprong. Met een tomeloze inzet en een enorme duelkracht liet Heist niet betijen en lukte rond het uur de gelijkmaker. Beide teams streden tot het einde voor de zege, maar andere doelpunten bleven uit. Ook al zag Eisdens kapitein Wouter Corstjens in de slotminuut zijn kopbal nipt voorbij de staak zoeven.