Ongeveer twintig procent van ons gasverbruik gaat naar het warm water voor de badkamer en keuken: aangepaste douchegewoontes kunnen dus een flinke besparing opleveren.
Volledig scherm
Ongeveer twintig procent van ons gasverbruik gaat naar het warm water voor de badkamer en keuken: aangepaste douchegewoontes kunnen dus een flinke besparing opleveren. © Getty Images

Zoveel kost het om 5 minuten een warme douche te nemen

MijnenergieVeel mensen beginnen de dag graag met een verkwikkende en liefst uitgebreide douchebeurt. Dit ritueel heeft echter een direct effect op je energierekening. Hoe kan je een al te koude douche bij het aanschouwen van je afrekening vermijden? Mijnenergie.be vertelt hoe je met aangepaste badkamergewoontes flink wat kan bezuinigen op je energieverbruik.

  1. Verkoop zonneboilers daalt jaarlijks 15 tot 25%: “Besparingspotentieel nochtans groter dan ooit”
    Mijnenergie

    Verkoop zonneboi­lers daalt jaarlijks 15 tot 25%: “Bespa­rings­po­ten­ti­eel nochtans groter dan ooit”

    Wie zonne-energie zegt, denkt meteen aan zonnepanelen. Een zonneboiler die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen, komt veel minder in de belangstelling. Jaarlijks plaatsen steeds minder mensen een zonneboiler. Onterecht, vindt Wim Persoons, voorzitter van sectorfederatie Belsolar. “Met een zonneboiler ben je voor de verwarming van het sanitair water veel minder blootgesteld aan de fluctuerende energieprijzen.” Mijnenergie.be vroeg hem hoeveel je er precies mee kan besparen.

Geld