Russisch president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Russisch president Vladimir Poetin. © epa

Zo wil Europa impact verzachten van volledige onderbreking Russische gasinvoer: eerste details van noodplan uitgelekt

De eerste details zijn uitgelekt van het noodplan waar de Europese Commissie aan werkt en dat de impact moet verzachten van een mogelijke volledige onderbreking van de invoer van Russisch gas. “Door nu te handelen, kunnen we de impact van een plotse onderbreking met een derde verminderen”, staat in een document dat het Britse persagentschap Bloomberg heeft kunnen inkijken.

45 reacties

 • victor vandesande

  2 maanden geleden
  Ben ik effe content dat ik niet op gas omgeschakeld heb. Ik verwarm nog steeds met stookolie en ken dus afwachten wanneer de prijs het laagst is. Met gas was ik failliet geweest.
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  De EU rijdt ons burgers, recht de afgrond in. Hun sancties tegen Rusland spelen in het voordeel van Rusland. De EU faalt weerom met hun oorlogje.
 • ivan de ridder

  2 maanden geleden
  Ik ben het eens met Kasparov. Poetin is een oorlogsmisdadiger en zaait zonder enige scrupules angst in Europa. En het heeft al jaren effect, kijk maar naar de partijen die met hem dwepen, ze boeren er niet op achteruit. En nu dreigen met afkoppelen van gas. Met een terrorist kun je niet onderhandelen, hij doet toch zijn zin als hij zwakte bemerkt. Poetins rijk valt of staat met winnen in Oekraïne, niemand van de Russische jeugd wilt vechten voor zijn dwaze oorlog. Zorg dus dat hij verliest!
 • Hans Ke

  2 maanden geleden
  En gelijk heeft hij !
 • Philippe Vanbelleghem

  2 maanden geleden
  impact moet verzachten ? We betalen ons nu al blauw , omdat Von Der Leyen en Charles Michel de Grote Jan willen uithangen .