Hoe jonger je kind met geld leert omgaan, hoe lager het risico dat het later geldproblemen krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe jonger je kind met geld leert omgaan, hoe lager het risico dat het later geldproblemen krijgt. © Getty Images

Zo leer je jouw kind omgaan met geld: “Tieners die geld opzij zetten, doen dat later als volwassenen meestal ook”

Als je kind jong leert hoe het met geld moet omgaan, is de kans dat het later in de financiële problemen komt een stuk kleiner. Maar hoe pak je dat aan als ouder? Pedagoog Ingeborg Dijkstra en lector schuldpreventie Tamara Madern geven advies: “Ook als volwassene kun je hebberig zijn maar niet alles kopen wat je wilt. Door te leren dat je die behoefte even kunt uitstellen, begin je eigenlijk met de financiële opvoeding.”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. 300.000 leerlingen ontvangen vandaag al schooltoeslag tot 1.651 euro: hoe weet je of je in aanmerking komt?
  PREMIUM

  300.000 leerlingen ontvangen vandaag al schooltoe­slag tot 1.651 euro: hoe weet je of je in aanmerking komt?

  Meer dan een half miljoen kinderen tussen 3 en 17 jaar kunnen terugvallen op een jaarlijkse schooltoeslag. De ouders van zo’n 300.000 kinderen krijgen die vandaag al uitbetaald. Het is voor het eerst dat die toeslag, een financiële steun voor mensen met een laag inkomen en schoolgaande kinderen, nog voor de start van het schooljaar wordt gestort. Wie komt in aanmerking voor zo’n premie? Hoe kan je zo’n vorm van financiële steun aanvragen? En op welk bedrag kun je doorgaans rekenen? Twee experten wijzen je de weg.