Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft praktisch besparingsadvies aan onder meer alleenstaande mama Vanessa.
Volledig scherm
PREMIUM
Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft praktisch besparingsadvies aan onder meer alleenstaande mama Vanessa. © Steven Richardson/ Photo News

Zo kan je honderden euro's besparen op huishoudbudget: gezin van vier, een single, alleenstaande mama én expert geven tips

Het water staat vele mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie en stijgende energieprijzen. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In de maand augustus hielden zij voor ons hun huishoudkosten bij: wat gaven ze aan boodschappen en kledij? Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft hun tijdens September Geldmaand persoonlijk besparingsadvies. “We wisten wel dat we veel geld aan voeding besteedden, maar niet dat dit bedrag tegen de 900 euro lag”, merkte het gezin uit Gent op.

  1. Wat als je een miskoop doet op Black Friday? “Je kan elektronica testen, maar stuur het toestel op tijd terug als het je niet bevalt”
    PREMIUM

    Wat als je een miskoop doet op Black Friday? “Je kan elektroni­ca testen, maar stuur het toestel op tijd terug als het je niet bevalt”

    Tijdens Black Friday zal de verkoop van elektronica opnieuw pieken. Een miskoop valt daarbij nooit uit te sluiten. Kan je het toestel dan zomaar terugsturen, of zijn er zaken waarop je moet letten tijdens Black Friday? Techexpert Frank Everaardt en Simon November van Test Aankoop geven advies: “Je bent niet verplicht om te zeggen waarom je iets terugstuurt.”