Mijn Gids expert geld Pascal Paepen
Volledig scherm
PREMIUM
Mijn Gids expert geld Pascal Paepen © Steven Richardson

Zo bespaar je tot 390 euro op je brandverzekering: onze expert geeft advies

Hoewel een brandverzekering niet voor iedereen verplicht is, neem je er best eentje om je huis en je inboedel te verzekeren tegen brand, water en zo meer. Gelukkig bestaan er heel wat manieren om de premies die je moet betalen zo laag mogelijk te houden. Onze geldexpert Pascal Paepen geeft je acht tips om geld te besparen met je brandverzekering.

 1. Is een wederopname van je woonlening interessant? Geldexpert Pascal Paepen: “Je kan er duizenden euro’s mee besparen, maar er zijn ook valkuilen”
  PREMIUM

  Is een wederopna­me van je woonlening interes­sant? Geldexpert Pascal Paepen: “Je kan er duizenden euro’s mee besparen, maar er zijn ook valkuilen”

  Heb je je woning (bijna) afbetaald en wil je opnieuw geld lenen? Dan is het mogelijk om je eigen woonlening te recycleren. “Je bespaart daardoor notaris- en hypotheekkosten én betaalt minder intrest”, aldus onze geldexpert Pascal Paepen. Dat heeft zijn voordelen, al zitten er ook enkele addertjes onder het gras. Wanneer is het financieel interessant om een wederopname te overwegen? Hoe werkt het precies? En waar moet je op letten? Onze geldexpert geeft advies.
 2. Rij je met diesel of gebruik je je wagen ook voor het werk? Dan betaal je meer voor je autoverzekering
  Independer

  Rij je met diesel of gebruik je je wagen ook voor het werk? Dan betaal je meer voor je autoverze­ke­ring

  De prijs van je autoverzekering is afhankelijk van veel factoren. Zo speelt het type brandstof een steeds belangrijkere rol. Ook wie zijn wagen gebruikt voor professionele doeleinden, betaalt wellicht meer. Of je al dan niet meer betaalt wanneer je over een afgesloten parkeerplaats beschikt, verschilt dan weer van verzekeraar tot verzekeraar. Independer.be somt enkele factoren op die je autoverzekering goedkoper (of net duurder) maken.

Geld