Yara, hier met haar hondje Lily, zoekt werk als diëtiste.
Volledig scherm
PREMIUM
Yara, hier met haar hondje Lily, zoekt werk als diëtiste. © Steven Richardson

Yara (24) vindt maar geen werk als diëtiste: “Ik verdien nu tot 800 euro per maand via Instagram”

Zoveel verdien ikYara heeft sinds september haar diploma van diëtiste, maar vindt geen werk. En ze moet een jaar wachten voor ze een uitkering krijgt. “Gelukkig mag ik bij mijn papa wonen en ondersteunt mijn familie mij. Want met de 500 à 800 euro die ik met mijn Instagram verdien, kom ik niet ver.” Voor ons maakt Yana de rekening op. “Ik heb twee maanden vakantiewerk gedaan in een woonzorgcentrum om een handtas van Louis Vuitton te kunnen kopen.”

 1. “Als single is het leven zoveel duurder. Je voelt dat aan alles”: Marjorie (42) verdient 2.000 euro netto per maand
  PREMIUM

  “Als single is het leven zoveel duurder. Je voelt dat aan alles”: Marjorie (42) verdient 2.000 euro netto per maand

  Ooit haalde Marjorie Meul (42) de helft van haar inkomen uit het organiseren van homeparty’s, waar ze kleren en accessoires verkocht. Maar sinds corona ligt die markt zo goed als stil. “Gelukkig heb ik mijn hr-bedrijf nog, anders had ik een nieuwe bezigheid moeten zoeken”, zegt ze. “Mijn inkomen varieert elke maand, maar gemiddeld heb ik zo’n 2.000 euro netto.”
 2. Waarin investeer je best: een appartement of een huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”
  PREMIUM

  Waarin investeer je best: een apparte­ment of een huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”

  Zo’n 20 tot 30 procent van de vastgoedkopers zijn investeerders die een pand willen verhuren. Hoewel er ook steeds meer huurders op de markt komen, is lang niet iedere vastgoedinvestering een succesverhaal. Koop je best een huis of appartement? Met welke troeven kan je de huurprijs optrekken? En hoe zorg je ervoor dat je zelf zo weinig mogelijk tijd aan verliest? Onze woonexpert Björn Cocquyt vertelt hoe je zo veel mogelijk rendement uit je investering haalt: “Niemand neemt het je kwalijk als je hiervoor de huurprijs opdrijft.”