Zorgen dalende registratierechten ook voor dalende vastgoedprijzen?
Volledig scherm
Zorgen dalende registratierechten ook voor dalende vastgoedprijzen? © Getty Images/Maskot

Wordt kopen en huren binnenkort goedkoper door de dalende registratierechten?

Spaargids.beDe woningprijzen blijven fors stijgen. De vraag is of de geplande wijziging van de registratierechten de prijzenhausse op de markt zal afremmen. Spaargids.be sprak met vastgoedexperts Johan Krijgsman van ERA en Filip Dewaele van Dewaele Vastgoedgroep. Zullen huizen binnenkort goedkoper of nog duurder worden? En welke effect zal dat hebben op de huurmarkt? 

  1. Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschotten”
    MijnEnergie

    Energiele­ve­ran­cier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschot­ten”

    Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. “Je wacht als klant beter niet af tot het zover is”, meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. “Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade”, luidt het.

Geld