Als de levensduurte boven een bepaalde drempel uitkomt, stijgen de meeste lonen automatisch. Voor werknemers en ambtenaren is België op dat vlak één van de beste landen om in te werken.
Volledig scherm
Als de levensduurte boven een bepaalde drempel uitkomt, stijgen de meeste lonen automatisch. Voor werknemers en ambtenaren is België op dat vlak één van de beste landen om in te werken. © ThinkStock

Wordt jouw loon dit jaar geïndexeerd? Een overzicht voor werknemers in de privé en ambtenaars

JobatDe brutolonen van ambtenaren en de meeste werknemers in de privésector worden automatisch aangepast volgens de stijging van de levensduurte. Hoe en wanneer is dan weer niet voor iedereen gelijk. Met de indexeringstool van Jobat.be kom je het meteen te weten.

  1. Karel (40) belegt maandelijks 1.500 euro in fondsen. Geldexpert is kritisch over zijn portefeuille: “Centjesaandelen zijn nooit een goed idee”
    PREMIUM

    Karel (40) belegt maande­lijks 1.500 euro in fondsen. Geldexpert is kritisch over zijn portefeuil­le: “Centjes­aan­de­len zijn nooit een goed idee”

    Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welk advies kunnen ze geven? Vandaag laten we Karel Martens* (40) uit Spiere-Helkijn aan het woord. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal en velt een pittig oordeel. “Het is me een raadsel waarom je in bpost zou beleggen. Alles loopt er voortdurend mis.”