Getty Images | HLN
Volledig scherm
© Getty Images | HLN

WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Al 118.000 Vlamingen gebruikten deze tool

Wil je nog snel een tweede verblijf aan de kust kopen voor de registratierechten de hoogte ingaan? Of een huis, appartement of bouwgrond verkopen? In beide gevallen komt de HLN-woonwijzer goed van pas om snel de info te vinden die je nodig hebt. Voor wie iets wil kopen, deze tip van ‘Huizenjager’ Soraya Soels van So Estates. “Kijk ook eens een postcode verder dan jouw droomlocatie. Mogelijk vind je er meer waar voor je geld.” Al 118.000 mensen maakten gebruik van de tool. 

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. 65.000 euro verschil op Toms’ online schatting en die van makelaar: “Dit is een ideale starterswoning”
  PREMIUM

  65.000 euro verschil op Toms’ online schatting en die van makelaar: “Dit is een ideale starterswo­ning”

  Tom Goris (42) renoveerde een halfopen huis in Tremelo en berekende met online tools een schattingsprijs van 270.000 euro. Veel te weinig, zo blijkt als onze woonexpert Björn Cocquyt met vastgoedmakelaar Winston Schoeters uit Keerbergen een schatting komt maken. “Dit is een ideale starterswoning voor jonge gezinnen met twee kinderen, tot die hun eigen slaapkamer willen.”
 1. Kunnen jongeren nog een huis kopen? En is het zinvol om daar nog even mee te wachten? Onze geldexpert geeft advies
  PREMIUM

  Kunnen jongeren nog een huis kopen? En is het zinvol om daar nog even mee te wachten? Onze geldexpert geeft advies

  In Vlaanderen betaal je dit jaar voor een huis nog maar eens 4,8 procent meer dan vorig jaar. Dat vertelt de Notarisbarometer. Bij die klimmende cijfers wordt in één adem vaak gesteld dat jonge gezinnen geen huis meer kunnen kopen. Maar klopt dat wel? En wat met investeren in vastgoed om er huurinkomsten uit te halen? Blijft dat interessant nu de minister van Financiën plannen heeft om het fiscaal voordeel af te schaffen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft advies.