Een schuldsaldoverzekering verzekert zowel de familie van de kredietnemer als de bank tegen de gevolgen van een vroeg overlijden.
Volledig scherm
Een schuldsaldoverzekering verzekert zowel de familie van de kredietnemer als de bank tegen de gevolgen van een vroeg overlijden. © Getty Images

Woonlening en schuldsaldoverzekering bij één maatschappij: op welke korting kan je rekenen? En is dit voordeliger dan elders?

Spaargids.beWie een schuldsaldoverzekering afsluit via de bank waar hij ook zijn woonlening neemt, krijgt doorgaans een korting op het tarief van dat krediet. Mag dat zomaar? En ben je verplicht beide producten bij eenzelfde maatschappij af te sluiten? Spaargids.be zet alle feiten op een rij.

 1. Hoe zal bitcoin reageren op de renteverhogingen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”
  PREMIUM

  Hoe zal bitcoin reageren op de renteverho­gin­gen van deze week? “Als er ruimte blijft voor hoop, kan de markt verder stijgen”

  De koers van de voornaamste cryptomunt bitcoin steeg in januari met 40 procent. Of die stijging de komende dagen en weken zal aanhouden, hangt ook grotendeels af van de renteverhogingen die de centrale banken vandaag en morgen zullen aankondigen. Welke invloed hebben de beslissingen van de Amerikaanse en Europese centrale bank op de bitcoin? En wat mogen we de komende uren en dagen verwachten? Expert Gwen Busseniers van de Cryptoschool blikt vooruit.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.