Peter Hilz
Volledig scherm
© Peter Hilz

Woonkredieten blijven records breken: “Volgen nog steeds de sterke stijging van de activiteit op de woningmarkt”

Mensen die een huis wilden kopen, bouwen of verbouwen, hebben de vorige drie maanden voor 11 miljard euro leningen afgesloten bij de banken. Dat is een record voor een derde kwartaal, zegt de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) donderdag. Ook in het eerste en het tweede kwartaal waren al nieuwe records gevestigd.

1 reactie

 • George Verbeek

  1 jaar geleden
  De vastgoedprijzen volgen wat de mensen ervoor kunnen betalen. En dat is wat de bank wilt lenen. De hoogte van de leningen die banken toestaan zijn rechtstreeks gelinkt aan de prijs. Zodra de banken gedwongen worden tot minder hoge leningen zal de huisprijs zich aanpassen, zakken dus. Als men de banken laat begaan dan krijgen we uiteindelijk prijzen zoals in Londen en Tokio in Belgie.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”