Exclusief voor abonnees

Wie is Johan Decuyper, de grote baas van skeyes?

Photo News
Volgens de luchtverkeersleiders bij skeyes is hij narcistisch en zelfingenomen en staat zijn ego een sociaal akkoord in de weg. Een portret van Johan Decuyper, de baas van het Belgische luchtruim.

Het is niet zeker wat Johan Decuyper afgelopen donderdag het ergst vond: Club Brugge dat naast de titel greep, of de honderd vluchten die geschrapt werden op Zaventem en Charleroi omdat zijn personeelsleden weer eens onaangekondigd het werk neerlegden. De man die sinds 2013 gedelegeerd bestuurder is van skeyes pikt geregeld een match mee in het Jan Breydelstadion. Decuyper bouwde lange tijd anoniem aan zijn carrière.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Nijs

  Het feest is gedaan. Vergelijk de werkomstandigheden van hier gewoon met die van het buitenland. Zijn ze beter, dan moeten ze zwijgen of C4. Zijn ze slechter, maak ze dan gelijk en dan moet de CEO zwijgen. simple comme bonjour. En als geen een van die twee lukt, schaf dan de ganse boel maar af, en laat een andere firma dat werk maar organiseren. Als er morgen een ongeval met doden gebeurd, gaan ze ook doen of hun neus bloed zeker ?

 • Hubert Wielle

  Een baas die zijn politiek benoemde mensen zoals hijzelf niet onder controle heeft. SKEYES is zoals een vrachtwagen die de berg afbolt en waar de chauffeur en begeleider ook achteraan in de laadruimte zitten.

 • Wim Offermans

  Een luchtverkeerslei(ij)der heeft een mooi loon, dat is er gekomen door de aard van het werk. Concentratie, stressbestendigheid zijn noden. Vandaar de toegekende rustpauzes. Nu drijft men de druk op en komt het systeem in gevaar, wat tot ongeval kan leiden. Misken de situatie niet waarin deze mensen moeten werken, en wat ze vragen is niet zoveel, extra verkeersleiders om de continuïteit te garanderen. Een dwarsliggende CEO is zijn job niet waardig.

 • Raoul Rouma

  Grote baas! Dan toch maar in fysieke lengte. Die man hadden ze al lang moeten buiten gooien, die kan het niet.

 • Luc de Wolf

  Dat krijg je wanneer je mensen van een kabinet op topfuncties zet. Die man het duidelijk niet aan. Een schoolvoorbeeld van het principe van Peter